Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Industrilokal i Veddige har brunnit

En brand totalförstörde en del av en industribyggnad i Veddige under lördagseftermiddagen. Ett tjugotal brandmän arbetade med att släcka branden och förhindra spridning till andra delar av bygganden.


Larmet inkom till räddningstjänsten vid 17-tiden då det börjat brinna i en kombinerad kontors-, lager- och industribyggnad i Veddige. Räddnings-tjänsten, som har en beredskapsavdelning i Veddige, var snabbt på plats och mötte då en fullt utvecklad brand.


Omgående togs beslutet att begränsa branden till den delen av byggnaden där den startat och förhindra en eventuell spridning till övriga delar. Den delen där branden startade är totalförstörd. Resten av byggnaden har fått rökskador.


Ett tjugotal brandmän från Veddige, Varberg och Värö fanns på plats för att bekämpa elden och gjorde ett bra jobb med att begränsa omfattningen.
- Vi satsade på att begränsa omfattningen och det lyckades bra. Personal på plats har gjort ett kanonjobb, berättar Carl-Göran Göransson, yttre befäl vid Räddningstjänsten Väst.


Vid 21-tiden pågick eftersläckningsarbete och räddningstjänstskedet var avslutat. Inga personer kom till skada i branden.

Produktion Cityweb