Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Stora evenemang påverkar trafiken i Falkenberg

Det kommer vara extra mycket folk i Falkenberg den 18-20 juli. I samband med motorevenemanget Wheels and Wings väntas tillströmningen av folk påverka både trafik, framkomlighet och parkering. 

 

Helgen den 18-19 juli kommer motorfesten Wheels and Wings åter att arrangeras i Falkenberg. Förra året lockade evenemanget cirka 16 500 besökare till motorutställningen på Falkenbergs Motorbana och runt 3 800 bilar visades upp på den organiserade cruisingen.

 

Extra lång cruisingrunda med stopp

Förutom bilutställningen på motorbanan kommer det även i år att bli organiserad ”cruising” genom Falkenberg där deltagarna kör en förutbestämd runda för att visa upp sina bilar för allmänheten. För mer information om cruisingen, läs på Falkenbergs kommuns hemsida.

 

Fler publikstarka evenemang samma helg

Under söndagen spelar Falkenbergs FF hemmamatch mot AIK på IP och den årliga sommarfarsen på Vallarna har ett flertal föreställningar under helgen.

Nere vid Skrea strand hålls under lördagen en matmarknad med mat från Falkenbergs skafferi. Även Långås marknad arrangeras denna helg.

 

Tillsammans kommer dessa aktiviteter att bidra till begränsad framkomlighet i Falkenberg under vissa tider på dygnet, särskilt i anslutning till Wheels and Wings och den planerade cruisingen. Evenemangen kommer även påverka möjligheterna till parkering.

 

 

Tålamod i trafiken - ta gärna cykeln

Väg 154 från motorbanan via gamla E6 till cirkulationsplatsen i Skrea samt, Strandvägen, Brogatan, Nygatan, Holgersgatan, Plantérvägen, Peter Åbergs väg, Havsbadsallén, Klittervägen och Ljungholmsvägen kommer vara tungt belastade av trafik både under fredag och lördag kväll. Det kommer att krävas lite extra tålamod i trafiken. Har du möjlighet att cykla istället för att ta bilen denna helg så gör gärna det.

 

Om du planerar att röra dig i stan så ta Fajansbron istället för Tullbron. Falkenbergs kommun kommer skicka ut extra information till berörda i området längs med det nya cruisingstråket. Boende i de påverkade områdena vid Skrea strand som behöver ta bilen kommer att kunna bli genomsläppta med hjälp av flaggvakter.

 

Vi ber er att respektera räddningsvägar och att parkera på avsedda platser så att vi vid behov kan komma fram till den eller de som behöver hjälp!

 

Tack! Vi hoppas på en säker och trevlig helg!

Produktion Cityweb