Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Häng med en natt med Trygghetsteam Söder

Häng med en natt med Trygghetsteam Söder. Se hur våra kollegor jobbar och vad de kan få vara med om under ett arbetspass.


Det är Milene Sjöberg, undersköterska hos oss som visar och berättar om sitt arbete. Se hennes egen loggbok och anteckningar nedan:


En helt "vanlig" arbetsnatt med Trygghetsteam Söder
Klockan 21.00 börjar vi passet med att kontrollerar vad vi ska utföra för fasta ärenden under natten, och vi tittar även över om det har tillkommit nya trygghetslarmskunder.


Klockan 21.10 ringer KSC (Kommunsamordningscentralen) ut fem nya larm.

Klockan 21.45 får vi ett ”tyst larm”, det vill säga att detta är ett prioriterat larm då det kan vara att kunden inte kan säga på larmet vad det är på grund av sjukdomsfall. När vi kommer fram hittar vi kunden liggande på golvet. Vi kontrollerar om hon har några skador och frågar vad som har hänt. Vi hjälper henne upp i sängen och kontaktar vår nattsköterska. Detta gör vi alltid när någon har trillat för att undersöka orsaken. 


Klockan 22.30 ringer KSC ringer ut ytterligare sex nya larm. Inget av dessa var akuta larm utan vi tar dom i tur och ordning.

Klockan 23.30 får vi ett larm om en man som har ramlat och blöder. Det är frun som larmar då mannen inte har något eget larm. Vi åker givetvis dit för att hjälpa honom med omplåstring och för att städa upp. Vi informerar dem om att mannen borde skaffa trygghetslarm om han skulle behöva hjälp någon mer gång framöver.

                   


Klockan 00.00 nu börjar våra fasta tillsyner. Det är allt från toalettbesök till att säkerställa att allt är ok med våra trygghetslarmskunder.

Klockan 00.30 åker vi in för att skriva in fallrapporter på de som har trillat på förnatten. Vi hinner även ta oss en kopp kaffe. Klockan 01.30 ringer KSC ut tre nya larm som bland annat består av toabesök och oro.

Klockan 02.30 börjar vi igen att utföra våra fasta besök. När vi är ute och kör
på natten så får man uppleva det vackra Falkenberg.Klockan 04.00 KSC ringer ut ytterligare sex larm. En av de som larmade var nyligen hemkommen från sjukhuset och behövde lite extra stöd i hemmet.Klockan 06.00 nu börjar solen gå upp över Ätran och vi börjar med morgonbestyren. Det är allt från att byta blöjor till att ge ut dagens mediciner. Klockan 06.30 är vi klara med vårt och vi stämmer av med de andra trygghetspatrullerna om de behöver någon hjälp med det sista. Alla verkar har hunnit med det de ska så då åker vi in för att gå igenom och dokumentera allt vi har gjort under natten.


Klockan 07.00 får vi åka hem och sova. God natt och sov gott!

Produktion Cityweb