Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Wheels & Wings påverkar trafiken i Falkenberg

Det kommer vara extra mycket folk i Falkenberg den 17-18 juli. I samband med motorevenemanget Wheels & Wings väntas tillströmningen av folk påverka både trafik, framkomlighet och parkering. 

 

Helgen den 17-18 juli kommer motorfesten Wheels & Wings åter att arrangeras i Falkenberg. Förra året lockade evenemanget cirka 16 000 besökare till motorutställningen på Falkenbergs Motorbana, och runt 4800 bilar visades upp på utställningen.


Cruisingrunda med PitStop

Förutom bilutställningen på Falkenbergs motorbana kommer det att bli cruising genom Falkenberg där deltagarna kör en förutbestämd runda för att visa upp sina bilar för allmänheten. Cruisingen kommer att pågå både under fredag och lördag, mellan kl. 18-24. Under kvällen kommer det även

att finnas tillgång till ett PitStop med musikframträdande och servering vid Ingo-macken. Ansvarigför arrangemanget är medlemsorganisationen Warbergs Automobile Club. 


Fler publikstarka evenemang samma helg

Under torsdag till söndag är det den årliga sommarfarsen på Vallarna som lockar mycket publik. På lördagen och söndagen hålls Sprint-SM i Rodd och Långås marknad.Tillsammans kommer dessa aktiviteter att bidra till begränsad framkomlighet i Falkenberg under vissa tider på dygnet, särskilt i anslutning till Wheels & Wings och den planerade cruisingen.

Evenemangen kommer även påverka möjligheterna till parkering.


Tålamod i trafiken - ta gärna cykeln

Väg 154 från motorbanan via gamla E6 till cirkulationsplatsen i Skrea samt, Strandvägen, Brogatan, Nygatan, Holgersgatan, Peter Åbergs väg, Havsbadsallén, Klittervägen och Ljungholmsvägen kommer

vara tungt belastade av trafik både under fredag och lördag kväll. Nytt för i år är att man har utökat antalet infarter till cruisingen vilket medför att även Sanddynevägen, Kristineslättsallén, August Bondesons väg och Hertings allé kommer att vara tungt belastade.


För mer information om evenemanget och cruisingrundan se dokument nedan, eller läs på Falkenbergs kommuns hemsida


Information från Falkenbergs kommun.pdf


Vi hoppas på en säker och trevlig helg!

 

Produktion Cityweb