Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandingenjör till Förebygga och förbereda

Vill du vara med och bidra till ett tryggare samhälle för stora och små, privatpersoner och företag? Är du en person som trivs bra med både självständigt arbete och lagarbete? Vi söker en brandingenjör med vana att arbeta i och driva projekt, göra tillsyner och hantera remisser av olika slag. Är du vår nästa medarbetare?

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande och folkhälsofrämjande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i olika kommunala verksamheter och arbetsplatser men också ute bland allmänheten.

Du kommer att tillhöra verksamheten Skydd mot olyckor vars uppdrag är att arbeta förebyggande och stödjande för att skapa förutsättningar att så långt det är möjligt undvika allvarliga och oönskade händelser. Men när de väl händer ska vi på ett säkert sätt kunna bryta händelseförloppet så snabbt som möjligt. Enheten Förebygga och förbereda har cirka tio medarbetare och ansvarar för myndighetsutövning, förbereda operativa insatser samt hanterar externa utbildningar.Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att genomföra tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor, tillsyn och tillståndshandläggning för hantering av brandfarliga och explosiva varor samt handlägga remisser i plan- och byggprocesser. En viktig del i ditt uppdrag kommer även vara att självständigt ta fram och driva utveckling för vårt arbete med våra aktörer i kommunerna.

Tjänsten kan i framtiden komma att bestå av operativ tjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad brandingenjör. Som person är du självgående, en kreativ initiativtagare och analytisk. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid egenskaper såsom att kunna ge god service och att du har en kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Körkort krävs, lägst behörighet B.Arbetstider och omfattning
Heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Placering
Räddningstjänsten Väst, tjänsteort Varberg med tjänstgöring även i Falkenberg.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, så snart som möjligt, vi arbetar med löpande urval. Sista ansökningsdag är den 3 januari 2018. Du skickar din ansökan till jobb@rvast.se, ange ”Brandingenjör” som ämnesrad på mailet.

Kontaktperson
Klaus Heinsvig, verksamhetschef
e-post: klaus.heinsvig@rvast.se
telefon: 070-379 23 36.

Via vår växel, 010-219 30 00, kan du få kontakt med de fackliga företrädarna.

Välkommen med din ansökan!Kontaktperson
Klaus Heinsvig, verksamhetschef
klaus.heinsvig@rvast.se
telefon: 010-219 30 23
mobil: 070-379 23 36
Ansökan
Skicka din ansökan, CV och personligt brev, till:
jobb@rvast.se

Välkommen med din ansökan!
Produktion Cityweb