Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandmän till sommarvikariat

Vill du vara med och bidra i vårt arbete med att skapa ett tryggare samhälle för stora och små? Brinner du för att hjälpa andra? Vi söker brandmän som vill delta i vårt arbete sommaren 2019. Har du fötterna på jorden, huvudet på skaft, ögon i nacken och hjärtat på det rätta stället? Då är det dig vi söker!

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande och folkhälsofrämjande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i olika kommunala verksamheter och arbetsplatser men också ute bland allmänheten.

Våra fem räddningsteam är bemannade dygnet runt. Dessa team tillhör verksamheten Skydd mot olyckor, där även enheterna Förbereda och förebygga och Räddningsstyrkor i beredskap ingår. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och stödjande för att skapa förutsättningar för att så långt det är möjligt undvika allvarliga händelser. Men när de väl händer ska vi på ett säkert sätt kunna bryta händelseförloppet så snabbt som möjligt och hjälpa de som är drabbade.Dina arbetsuppgifter

Du bidrar till vårt arbete med att ge skydd mot oönskade händelser i samhället. Förutom arbetet med operativ utryckningstjänst arbetar du med förberedelse inför insats genom utbildning, övning och övrig kompetensutveckling. Därutöver arbetar teamen med förebyggande uppgifter och trygghetsskapande åtgärder för samhället och medborgaren genom information, utbildning och uppsökande verksamhet, såväl före som efter en inträffad händelse.

Vår målsättning är att antalet oönskade händelser ska minska. Detta gör vi bland annat genom utbildning, information och tillsyn. Om en oönskad händelse trots allt inträffar är målet att responstiderna ska minska genom bland annat fler mindre enheter som är spridda över förbundets verksamhetsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad brandman genom utbildningen Skydd mot olyckor (minst avslutat termin 3) eller har annan utbildning/kompetens som vi bedömer motsvara det behov som finns. Vi kommer i uttagningsförfarandet att genomföra konditionstest, arbetsprov och intervju. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Omtanke, kunskap, nytänkande och flexibilitet är några av våra ledord.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

Körkort krävs, lägst behörighet B, C är önskvärt.Arbetstider och omfattning

Tjänsterna omfattar sommarvikariat heltid när våra ordinarie medarbetare har semester.

Tre veckors introduktion kommer genomföras under april/maj.

Placering

Räddningstjänsten Väst, Varberg och Falkenberg.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 25 november. Du skickar din ansökan, CV och personligt brev, till jobb@rvast.se, ange ”Brandman” som ämnesrad på mailet.

Vi kommer genomföra testdag den 12 och 18 december. Testerna genomförs under en dag så du blir kallad till ett av datumen ovan.

Kontaktperson

Mikael Svensson
Enhetschef
E-post: mikael.svensson@rvast.se
Telefon: 070-513 68 02

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.


Kontaktperson
Mikael Svensson
Enhetschef
Telefon: 010-219 30 60
E-post: mikael.svensson@rvast.se
Ansökan
Skicka din ansökan, CV och personligt brev, till jobb@rvast.se.
Senast den 25 november vill vi ha din ansökan.
Produktion Cityweb