Brandman i beredskap

Att arbeta som brandman i beredskap innebär stor variation samtidigt som det är givande och spännande. Uppdragen varierar, allt från bränder och djurlivräddning till sjukvård och trafikolyckor.

Se hit! Vi behöver bli fler brandmän i Veddige

När olyckan är framme är det viktigt att hjälpen snabbt kommer. Beredskapsbrandmännen har en viktig roll i detta, de finns i närheten och kan snabbt komma till platsen och påbörja räddningsarbetet. Vi behöver bli fler brandmän i Veddige - klicka för att läsa mer.

Klicka här

Intervju med Michel som är brandman i beredskap

Förutom att arbeta som skadetekniker är Michel Karlsson också brandman i beredskap. Det är ett yrke han trivs med väldigt bra och nu hoppas han på fler kollegor till räddningsstationen i Veddige.

Event i Veddige

Veddiges beredskapsstation behöver fler brandmän! Vill du veta mer om hur det är att jobba som brandman i beredskap eller hur man blir det? I april är flera event planerade - välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig!

Brandsäkerhet

Lär dig mer om brandsäkerhet - vad kan du göra hemma för att brandsäkra ditt hem? Vad gör du om det börjar brinna vid matlagning? Vad ska du tänka på när du eldar trädgårdsavfall?