Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandman i beredskap

Vi behöver fler beredskapsbrandmän runt om i våra kommuner! Vi erbjuder ett spännande yrke med variation och utmaningar, god kamratskap och meningsfulla uppgifter. Ta chansen att kunna vara med när det händer och göra en insats för att hjälpa någon annan!


Skulle du bo eller arbeta i Varberg, Falkenberg, Skällinge, Värö, Kungsäter, Veddige, Tvååker, Ullared, Fegen eller Vessige och är intresserad av att hjälpa andra, inte rädd att ta i, en lagspelare med hjärtat på rätta stället - då kan detta vara något för dig!


Vi söker dig som är kock, pedagog, städerska, snickare, journalist, officer, butiksbiträde eller djurskötare. Som beredskapsbrandman har du nämligen en annan huvudarbetsgivare. Yrkesrollen som brandman hoppar du in i när sökaren piper och larmet går! Då har du mellan fem och åtta minuter på dig att ta dig till stationen, klä dig och hoppa in i brandbilen - sen ska du vara på väg till olycksplatsen. 


Att arbeta som brandman i beredskap innebär stor variation samtidigt som det är givande och spännande. Uppdragen varierar, allt från bränder och djurlivräddning till sjukvård och trafikolyckor.


Som brandman i beredskap har du vanligtvis beredskap var tredje - fjärde vecka (exempelvis måndag till måndag). Larmen får du via personsökare som du bär med dig hela tiden. Vid larm ska du kunna ta dig till räddningsstationen, klä dig i skyddskläderna och vara på väg inom 

5-8 minuter – dygnet runt.

 


En av våra beredskapsbrandmän övar med skärsläckare. 

Du måste ha tillstånd från din arbetsgivare att gå från arbetet för såväl larm som övning men också vid kompetensutbildningar som krävs.


Under din beredskapsvecka ingår övningar och materielvård, dessa sker i regel under kvällstid. Vid enstaka tillfällen kan det också hållas utbildning och övning på annan tid än under beredskapsveckan, normalt sett är du annars ledig.

 

Kan detta vara något för dig?

 

Vid frågor, hör av dig till Mattias Norling telefon; 010-219 30 00 eller

via e-post; jobb_bmib@rvast.se

Hur är det att jobba som brandman i beredskap?
Kika gärna på denna film som beskriver hur det är att arbeta som beredskapsbrandman.
Länk till filmen
Produktion Cityweb