Så blir du brandman i beredskap

För att bli anställd som brandman i beredskap ska du vara över 21 år, frisk och ha god kondition. Du behöver även ha körkort för bil, B-behörighet. När du arbetar som beredskapsbrandman har du möjligheten att göra skillnad och hjälpa någon som behöver det. Vi arbetar för ett tryggare samhälle, vill du vara med i vårt samhällsviktiga uppdrag?

Vi finns på tio orter i Varbergs och Falkenbergs kommuner; Varberg, Värö, Skällinge, Veddige, Tvååker, Kungsäter, Falkenberg, Fegen, Ullared och Vessige. Om du bor och/eller arbetar här kan beredskapsbrandman vara något för dig!

Vi har två rekryteringsomgångar per år, en på våren som startar efter årsskiftet och en på hösten som inleds i augusti. Ansökningar tar vi in och hanterar löpande.

Rekryteringens olika steg

Rekryteringsprocessen startar med att vi kallar dig till ett rullbandtest. Därefter bjuds du in till en ny dag där du kommer att få genomföra arbetsrelaterade tester, däribland styrke- och vattentester men även höjdprov och krypa i mörka utrymmen. Efter denna dagen kallas du till en läkarundersökning och du kommer få göra ett så kallat arbets-EKG innan en eventuell anställning.

Om du blir antagen efter testerna innebär det att du får en visstidsanställning. Du kommer bland annat att genomgå en introduktionsutbildning under två veckor (dagtid). Utbildningen genomförs runt om i länet vid de olika räddningstjänsterna. Efter introduktions-utbildningen kommer du att kunna gå i tjänst och du kommer att få en grupptillhörighet på den station du tillhör.

C-behörighet

För att kunna framföra räddningstjänstens tunga fordon behöver du körkort med C-behörighet. Om du inte har denna behörighet vid anställning är kravet att du inom tolv (12) månader tar den och kan uppvisa det. Räddningstjänsten står för körkortskostnaderna för C-behörigheten.

GRiB

GRIB (Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap) är en utbildning i Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) regi. Läs mer om utbildningen här Länk till annan webbplats..

GRIB genomförs under totalt sju veckor, fördelad på tre delar. Första och sista delen är platsbunden till MSB:s skolor och mellandelen gör du på någon av stationerna här hemma i Halland.

Lön

Den ersättning som utgår vid tjänstgöring enligt avtal är:
Beredskap: 5 090,40 kronor/beredskapsvecka.
Övning och annan tjänstgöring (ej larm): 184,10 kronor per timma.
Ersättning vid larm varierar mellan 257,80 och 331,40 kronor per timma.

Frågor?

Vid frågor, hör av dig till Mattias Norling telefon; 010-219 30 00 eller via

e-post; jobb_bmib@rvast.se.

Senast publicerad:

Ansökan

För att ansöka till beredskapsbrandman, skicka ansökningshandlingar till
jobb_bmib@rvast.se

Ansökningshandlingar och intyg från arbetsgivaren hittar du här Länk till annan webbplats..

Kontakt

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Mattias Norling, enhetschef.
Telefon: 010-219 30 00
E-post: jobb_bmib@rvast.se

Senast publicerad: