Brandmän från Skällinge och Tvååker

Se hit! Vi behöver bli fler brandmän i Skällinge och Tvååker

När olyckan är framme är det viktigt att hjälpen snabbt kommer. Beredskapsbrandmännen har en viktig roll i detta, de finns i närheten och kan snabbt komma till platsen och påbörja räddningsarbetet.

I Skällinge och i Tvååker finns beredskapsstationer som behöver fler brandmän! Bor och arbetar du på dessa orter och vill du bidra till en tryggare omgivning då är brandman i beredskap något för dig. Det är ett spännande yrke med variation och utmaningar, god kamratskap och meningsfulla uppgifter. Ta chansen att kunna göra en insats för att hjälpa någon annan!

Nu har även du som bor och arbetar i Rolfstorp möjlighet att bli brandman i beredskap! Den nya räddningsstationen i Skällinge skapar dessa nya förutsättningar och det innebär att du kan, om din arbetsgivare tillåter, kombinera ditt ordinarie arbete med en viktig samhällsinsats där du bidrar till trygghet och säkerhet i närområdet.

Anställningen

Brandman i beredskap är en anställning där du har en annan huvudarbetsgivare. Räddningstjänsten betalar för den tid som går åt till utryckningar, övningar och utbildningar. Dessutom får du beredskapsersättning.

Som brandman i beredskap får du varierande och spännande uppgifter att lösa tillsammans med din grupp. Det handlar i huvudsak om räddningsarbete vid olyckor så som brand, trafikolyckor, sjukdomsfall och andra händelser men också om förebyggande arbete. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer och arbetar tillsammans med kollegor i ett lag. Du måste därför vara duktig på att handskas med människor och tycka om att samarbeta.

Kraven

För att bli anställd ska du vara över 21 år, vara frisk och ha god kondition samt B-körkort. Du ska bo och arbeta så nära räddningsstationen att du kan vara där inom inställelsetiden (fem minuter i Tvååker och åtta minuter i Skällinge/Rolfstorp) vid larm.

Även C-körkort är ett krav, har du inte denna behörighet ska den tas för att få en fast anställning. Räddningstjänsten Väst står för utbildningskostnaden.

Innan en eventuell anställning genomför du ett rullbandstest, läkarundersökning och arbets-EKG. Du gör också några arbetsrelaterade tester utifrån styrka, vattenvana, höjder och mörka utrymmen.

Beredskap

Du förväntas kunna ha beredskap 168 timmar under tre veckor. Vid larm ska du då kunna ta dig till räddningsstationen, klä dig i skyddskläderna och vara på väg inom fem minuter – dygnet runt. Därför är det viktigt att du bor och arbetar nära din räddningsstation.

Utbildning

Som nyanställd brandman i beredskap genomgår du utbildningen Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRiB), samt två veckors introduktionsutbildning som vi i Halland genomför gemensamt. Utbildningen, inklusive introduktionsutbildningen, är totalt 7–8 veckor.

Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) håller i utbildningen och den består av tre delkurser. På MSB:s hemsida kan du läsa om vad de olika delkurserna innehåller.

Klicka här för att läsa mer om Grundutbildningen för räddningstjänst i beredskap. Länk till annan webbplats.

MSB:s skolor finns i Revinge eller på Sandö. Utbildningen kan också genomföras på någon av de regionala utbildningsplatserna.

Lön

Som brandman i beredskap får du ersättning för beredskapen och vid utryckning. Hur stor ersättning är kan variera beroende på hur ofta du har beredskap, antalet larm och hur långa utryckningarna blir. Ersättningen utgår vid tjänstgöring enligt avtal. Den genomsnittliga årsinkomsten för en brandman i beredskap hos Räddningstjänsten Väst är från 93 500 kr.

 

Vi behöver dig! Bli en av oss

 

 

Senast publicerad:

Kontakt

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Mattias Norling, enhetschef.
Telefon 010-219 30 18
E-post: mattias.norling@rvast.se

Ansökan

Skicka din ansökan till oss via e-post, jobb_bmib@rvast.se.

Information och intyg Pdf, 274.9 kB, öppnas i nytt fönster. till din huvudarbetsgivare.

Använd dokumentet Ansökan Word, 108.5 kB, öppnas i nytt fönster. när du söker tjänsten brandman i beredskap.

En besökare testar på att dra slang under Prova på-kvällen i Ullared.


Aktiviteter i Skällinge

Träffa brandmännen utanför Matöppet i Skällinge lördagarna 3 och 17 maj och utanför ICA i Rolfstorp lördagen den 10 maj kl. 10.00-13.00

Öppet hus med invigning av nya räddningsstationen den 24 maj kl. 10.00-13.00.

Prova på-kväll på räddningsstationen i Skällinge den 3 juni och 12 augusti kl. 17.00-19.30

Skällinge marknad den 30 augusti

Aktiviteter i Tvååker

Träffa brandmännen utanför ICA i Tvååker lördagarna 3, 10 och 17 maj kl. 09.00-12.00

Träna med en brandman den 26 maj från kl. 16.30 på 4shape i Tvååker

Öppet hus lördagen den 23 augusti kl. 10.00-13.00 på räddningsstationen i Tvååker

Prova på-kväll på räddningsstationen i Tvååker den 10 juni och 14 augusti kl. 17.00-19.30

 

Läs mer om aktiviteterna här.


Senast publicerad: