Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandmän med möjlighet att bli arbetsledare

Vill du vara med och bidra i vårt arbete med att skapa ett tryggare samhälle för stora och små? Brinner du för att hjälpa andra? Har du fötterna på jorden, huvudet på skaft och hjärtat på det rätta stället? Då är det dig vi söker!

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till förebyggande och krisberedskap. Våra förhållningssätt är professionellt och nytänkande. 


Vår målsättning är att antalet oönskade händelser ska minska. Detta gör vi bland annat genom utbildning, information och tillsyn. Om en oönskad händelse trots allt inträffar är målet att responstiderna ska minska genom fler mindre räddningsenheter som är spridda över förbundets verksamhetsområde och ett stort frivilligt engagemang från allmänheten.


Med våra fem räddningsteam skapar vi en bemanning dygnet runt i Varberg och Falkenberg. Räddningsteamens uppdrag är att arbeta insatsförberedande, skadeförebyggande och socialt förebyggande samt att respondera på oönskade händelser. 


Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss så att vi kan leverera en bra och jämlik service. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre arbetsplats och samhällsaktör.


Dina arbetsuppgifter

Du bidrar till vårt arbete med att ge skydd mot oönskade händelser i samhället. Du arbetar insatsförberedande med förberedelser inför insats genom exempelvis utbildning och övning samt med skadeförebyggande uppgifter och socialt förebyggande insatser såsom information, utbildning och uppsökande verksamhet. Utöver detta har du en utryckningsroll i ett av våra räddningsteam. 

Vi har även behov av arbetsledare i våra räddningsteam. Därför ser vi gärna att du har en ledarutbildning såsom nya Ledningskurs 1 eller Räddning A.  Om du inte har ledarutbildning men har intresset och vi ser att du är lämplig för uppdraget, kan du som saknar formell arbetsledarkompetens få möjlighet att vidareutbilda dig till arbetsledare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad brandman genom utbildningen Skydd mot olyckor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Omtanke, kunskap, nytänkande och flexibilitet är några av våra ledord.

Du ska klara medicinska krav för rök- och kemdykning.
Körkort krävs med lägst behörighet C.


Vår målsättning är att antalet oönskade händelser ska minska. 

Arbetstider och omfattning
Tillsvidareanställning på heltid med skift- och dagtidstjänstgöring 
Tillträde enligt överenskommelse.

Placering

Räddningstjänsten Väst

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 14 augusti.
Testdagarna är den 20 och 21 september.

Kontaktperson

Mikael Svensson
Enhetschef
E-post: mikael.svensson@rvast.se
Telefon: 070-513 68 02

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 14 augusti.
Produktion Cityweb