Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandmän till semestervikariat

Har du hjärtat på rätta stället? Brinner du för att hjälpa andra? Vill du vara med och bidra till ett tryggare samhälle för stora och små? Vi söker brandmän som vill delta i vårt arbete sommaren 2018. Kanske är det just dig vi söker?

Beskrivning av arbetsplatsen
Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande och folkhälsofrämjande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i olika kommunala verksamheter och arbetsplatser men också ute bland allmänheten.

Våra fem räddningsteam är bemannade dygnet runt. Dessa team tillhör verksamheten Skydd mot olyckor, där även enheterna Förbereda och förebygga och Räddningsstyrkor i beredskap ingår. Vårt uppdrag är att arbeta förebyggande och stödjande för att skapa förutsättningar för att så långt det är möjligt undvika allvarliga händelser. Men när de väl händer ska vi på ett säkert sätt kunna bryta händelseförloppet så snabbt som möjligt och hjälpa de som behöver.Dina arbetsuppgifter
Du bidrar till vårt arbete med att ge skydd mot oönskade händelser i samhället. Förutom arbetet med operativ utryckningstjänst arbetar du med förberedelse inför insats genom utbildning, övning och övrig kompetensutveckling. Därutöver arbetar teamen med förebyggande uppgifter och trygghetsskapande åtgärder för samhället och medborgaren genom information, utbildning och uppsökande verksamhet, såväl före som efter en inträffad händelse.

Vår målsättning är att antalet oönskade händelser ska minska. Detta gör vi bland annat genom utbildning, information och tillsyn. Om en oönskad händelse trots allt inträffar är målet att responstiderna ska minska genom bland annat fler mindre enheter som är spridda över förbundets verksamhetsområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad brandman genom utbildningen Skydd mot olyckor (minst avslutat termin 3) eller har annan utbildning/kompetens som vi bedömer motsvara det behov som finns. Vi kommer i uttagningsförfarandet att genomföra konditionstest, arbetsprov och intervju. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Omtanke, kunskap, nytänkande och flexibilitet är några av våra ledord.

Körkort krävs, lägst behörighet B, C är önskvärt.

Räddningstjänsten Väst har som mål att öka mångfalden. Vi värdesätter därför den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.Arbetstider och omfattning
Tjänsterna omfattar sommarvikariat heltid under ordinarie personals semester.

Placering
Räddningstjänsten Väst, Varberg och Falkenberg.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 8 december. Du skickar din ansökan, CV och personligt brev, till jobb@rvast.se, ange ”Brandman” som ämnesrad på mailet.

Kontaktperson
Mikael Svensson, enhetschef
mikael.svensson@rvast.se
telefon 070-513 68 02

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.


Några av dina blivande kollegor.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Mikael Svensson, enhetschef
mikael.svensson@rvast.se
telefon 070-513 68 02
Ansökan
Skicka din ansökan, CV och personligt brev, till:
jobb@rvast.se

Välkommen med din ansökan!
Produktion Cityweb