Brandingenjör

Är du vår nya brandingenjör? Vi på RVäst brinner för att skapa ett tryggt samhälle för alla samt att hitta nytänkande och effektiva lösningar för att komma dit. Vi söker dig som är erfaren såväl som nybliven brandingenjör. Varmt välkommen med din ansökan!

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till olycksförebyggande och trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer. Vi ska tillsammans med andra skapa trygghet genom skydd mot oönskade händelser.

Vi vill och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör. Jämställdhet och likabehandling genomsyrar vårt arbete vilket bidrar till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Dina arbetsuppgifter

Som brandingenjör hos oss är du med och bidrar till en god samhällsutveckling. Du kommer att arbeta som handläggare inom ett brett olycksförebyggande område. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att genomföra tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor, tillsyn och tillståndshandläggning för hantering av brandfarliga och explosiva varor, rådgivning samt handlägga remisser mot övriga myndigheter. En viktig del i ditt uppdrag kommer även vara att både självständigt och tillsammans med dina kollegor bidra till utveckling av verksamheten. Du kommer även få möjlighet att specialisera och utveckla dig inom olycksförebyggande områden som är intressanta för dig och verksamheten.

Som brandingenjör ska du hjälpa till att ge människor förutsättningar att självständigt förebygga och hantera risker som kan föranleda en olycka. I tillsynsverksamheten, liksom all myndighetsutövning, ska vi vara stödjande och hjälpa människor att göra rätt. Tillsynen ska vara lärande med vägledande och kunskapshöjande insatser.

Operativ tjänstgöring som ledningsbefäl kan omfattas i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad brandingenjör eller civilingenjör i riskhantering, eller har annan motsvarande kompetens.

För att förhindra olyckor och mildra dess konsekvenser söker vi dig med förmåga att bedöma, analysera och om möjligt förutsäga utvecklingen av samhället och dess risker. Som person är du ansvarsfull och trivs med att självständigt driva och planera ditt arbete på kort och lång sikt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter särskilt god samarbets- och initiativförmåga. Som person ser vi att du är en lagspelare men att du även trivs med att arbeta självständigt.

Körkort krävs, lägst behörighet B.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett stimulerande arbete där du kan påverka och göra skillnad. Du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kollegor som har en stor bredd av kompetenser. Engagerade, serviceinriktade och nöjda medarbetare tror vi är en förutsättning för att lyckas med våra uppdrag. För denna tjänst tillämpar vi flextidsavtal och du har goda möjligheter till träning och friskvård.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placering: Räddningstjänsten Väst, placeringsort Varberg med tjänstgöring även i övriga delar av förbundet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2023 via länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontaktperson

Jens Christiansson, stabschef
Telefon: 070-630 81 88
E-post: jens.christiansson@rvast.se
Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.

Övrigt

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi gör ett löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Senast publicerad:

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2023 via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad: