Brandmän – tillsvidare, vikariat och sommarvikariat 2024

Vill du vara med och bidra i vårt arbete med att skapa ett tryggare samhälle för stora och små? Brinner du för att hjälpa andra? Har du fötterna på jorden, huvudet på skaft, ögon i nacken och hjärtat på det rätta stället? Då är det dig vi söker!

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra förhållningssätt är professionellt och nytänkande.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

Våra fem räddningsteam är bemannade dygnet runt och arbetar förebyggande samt stödjande för att skapa förutsättningar för att så långt det är möjligt undvika allvarliga händelser. Men när de väl händer ska du och ditt team på ett säkert sätt kunna bryta händelseförloppet så snabbt som möjligt och hjälpa de som är drabbade.

Vår målsättning är att antalet oönskade händelser ska minska. Detta gör vi bland annat genom utbildning, information och tillsyn. Om en oönskad händelse trots allt inträffar är målet att responstiderna ska minska genom bland annat fler mindre enheter som är spridda över förbundets verksamhetsområde.

Dina arbetsuppgifter

Du bidrar till vårt arbete med att ge skydd mot oönskade händelser i samhället. Du arbetar med förberedelse inför insats genom utbildning, övning och övrig kompetensutveckling samt med förebyggande uppgifter och trygghetsskapande åtgärder för samhället och medborgaren. Detta exempelvis genom information, utbildning och uppsökande verksamhet, såväl före som efter en inträffad händelse. Utöver detta har du en operativ tjänstgöring i ett av våra räddningsteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad brandman genom utbildningen Skydd mot olyckor. Har du även läst någon av MSB:s ledningskurser eller någon av deras utbildningar för tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet eller motsvarande utbildningar är det meriterande. Du ska klara medicinska krav för rök- och kemdykning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Omtanke, kunskap, nytänkande och flexibilitet är några av våra ledord.

Körkort krävs, lägst behörighet C.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett stimulerande arbete där du kan påverka och göra skillnad. Du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kollegor som har en stor bredd av kompetenser. Engagerade, serviceinriktade och nöjda medarbetare tror vi är en förutsättning för att lyckas med våra uppdrag. Du har goda möjligheter till träning och friskvård.

Omfattning

Vi söker brandmän till tre olika anställningsformer – tillsvidare, vikariat och sommarvikariat 2024.

  • Heltid tillsvidareanställning, skiftgång enligt avtal
  • Vikariat till 26 augusti 2024
  • Sommarvikariat för 2024

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Placering

Räddningstjänsten Väst, Varberg och Falkenberg.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti, vi tillämpar löpande urval. Testdagar sker under vecka 38 och 39.

Klicka här för att söka tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontaktperson

Mikael Svensson
Enhetschef
E-post: mikael.svensson@rvast.se
Telefon: 070-513 68 02

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.

Senast publicerad:

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti, vi tillämpar löpande urval. Testdagar sker under vecka 38 och 39.

Klicka här för att söka tjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast publicerad: