Instruktör

Vad sägs om att jobba som instruktör hos oss på Räddningstjänsten Väst? Du blir då en viktig lagspelare i vårt förebyggande arbete! Varmt välkommen med din ansökan!

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra förhållningssätt är professionellt och nytänkande.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

Du kommer tillhöra enheten Samordning och stöd, vars breda uppdrag är att samordna och stödja Räddningstjänsten Västs olika verksamhetsområden. Enheten samordnar de interna och externa utbildningarna, här utbildas egen räddningspersonalpersonal så de är väl förbereda inför att hantera olika händelser. De externa utbildningarna, inom brandskydd och hjärt- och lungräddning (HLR), är för anställda i andra organisationer och fokuserar på hur olyckor kan förebyggas och hur man ska agera om något inträffar.

Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att hålla i utbildningar inom brandskydd, HLR och första hjälpen för företag och andra verksamheter. Dessa utbildningar hålls i våra lokaler men även ute på arbetsplatserna.

Under perioden för anställningen bedrivs ett projekt tillsammans med introduktionsprogrammen på gymnasieskolorna i Varberg och Falkenbergs kommuner. Delar av gymnasieutbildningen är förlagd hos oss på räddningstjänsten och syftet är att lära känna, utveckla och inspirera eleverna samt väcka intresse hos dem för fortsatta studier. En stor del av ditt uppdrag kommer vara kopplade till detta projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Lägst gymnasieutbildning
  • God pedagogisk förmåga
  • Erfarenhet av att instruera och leda grupper
  • God datorvana där kunskap i Microsoft Office är en förutsättning för att lösa uppdraget
  • Goda kunskaper i svenska språket avseende tal och skrift

Meriterande är om du har:

  • Erfarenhet eller god kännedom om räddningstjänstens arbete

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Körkort krävs, lägst behörighet B.

Vi erbjuder

Hos oss får du ett stimulerande arbete där du kan påverka och göra skillnad. Du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kollegor som har en stor bredd av kompetenser. Engagerade, serviceinriktade och nöjda medarbetare tror vi är en förutsättning för att lyckas med våra uppdrag. För denna tjänst tillämpar vi flextidsavtal och du har goda möjligheter till träning och friskvård.

Arbetstider och omfattning

Tidsbegränsad anställning med tillträde enligt överenskommelse och avslut 2024-06-30. Beroende på utvecklingen på enheten och omfattning på uppdragen kan en förlängning bli aktuell.

Omfattning: 75%.

Placering

Räddningstjänsten Väst med placeringsort Falkenberg.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2023 via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Patrik Josefsson, enhetschef
Telefon: 072-218 14 44
E-post: patrik.josefsson@rvast.se
Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.

Övrigt

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi gör ett löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Senast publicerad:

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2023 via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad: