Larmoperatör till Kommunsamordningscentralen

Har du erfarenhet av arbete inom vården, och är en kommunikativ person som klarar av att prestera i pressade situationer? Har du hög service känsla och gillar kundkontakt? Just nu söker vi larmoperatör till vår kommunsamordningscentral.

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra förhållningssätt är professionellt och nytänkande.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

I Kommunsamordningscentralen, KSC, sitter larmoperatörer som spindel i nätet för Räddningstjänsten Väst och våra medlemskommuner. Som larmoperatör har du kontakt med många olika aktörer och hanterar larmmottagning, jourer och kamerabevakning för kommunerna och de kommunala bolagen.

KSC är även Räddningstjänsten Västs växel och är placerat i Varberg. Det är bemannat dygnet runt, året om.

Dina arbetsuppgifter

Den primära arbetsuppgiften som larmoperatör i KSC är trygghetslarmen som man tar emot, hanterar och därefter larmar ut trygghetsteam samt hemtjänst. Arbetet omfattar även andra larm, jourer och övervakningskameror samt hantera Räddningstjänstens egen telefonväxel. Arbetsredskapen är telefon och olika datasystem.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som är undersköterska. Gärna med erfarenhet från hemtjänsten.
  • Du behöver vara serviceinriktad, noggrann, stresstålig och har rutin att arbeta med datorn som verktyg.
  • Vi önskar att du har vana att hantera MS Office (Excell, Outlook, Word och Powerpoint).
  • Det är meriterande om du är van vid att, över telefon, intervjua och kommunicera med brukare och kunder.

Arbetstider och omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning; deltid ca 80% eventuellt heltid. Verksamheten i larmcentralen bedrivs dygnet runt – året runt.

Placering

Räddningstjänsten Väst med placering i Varberg.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 13 augusti. Skicka in din ansökan via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Christina Nyberg, driftchef
Telefon: 010-219 30 24
E-post: christina.nyberg@rvast.se

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00 kan du få information om fackliga företrädare.

Senast publicerad:

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 13 augusti 2023 via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad: