Sommarvikarierande larmmottagare till Kommunsamordningscentralen

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra förhållningssätt är professionellt och nytänkande.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

I Kommunsamordningscentralen, KSC, sitter larmoperatörer och larmmottagare som spindel i nätet för Räddningstjänsten Väst och våra medlemskommuner. De har kontakt med många olika aktörer och hanterar larmmottagning och kamerabevakning för kommunerna och de kommunala bolagen. KSC är även Räddningstjänsten Västs växel och finns i Varberg. Vi är bemannade dygnet runt, året om.

Dina arbetsuppgifter

Den primära arbetsuppgiften som larmmottagare i KSC är att ta emot och hantera trygghetslarm. Arbetet omfattar även vår telefonväxel, brand-, inbrottslarm, samt att svara och behandla kommunala jourer.

Under dagtid har vi dubbelbemanning I KSC och övrig tid är det enkelbemannat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska.

Vi ser att du är en serviceinriktad, noggrann och stresstålig person, samt att du har erfarenhet av att ha datorn är ditt arbetsverktyg. Det är meriterande om du är van vid att intervjua och kommunicera med kunder över telefon.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter särskilt god samarbets- och initiativförmåga.

Arbetstider och omfattning

Verksamheten i larmcentralen bedrivs dygnet runt – året runt. Det innebär skiftarbete som inkluderar dag, kväll och natt. Du ska vara beredd på att kunna jobba dygnets alla timmar.

Placering

Räddningstjänsten Väst med placering i Varberg.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 21 maj.

Skicka in din ansökan via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Christina Nyberg, driftchef
Telefon: 010-219 30 24
E-post: christina.nyberg@rvast.se

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00 kan du få information om fackliga företrädare.

Senast publicerad:

Senast publicerad: