Vikariat som säkerhetsutvecklare

Nu söker vi efter en vikarie till rollen som säkerhetsutvecklare hos oss! Välkommen in med din ansökan!

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra förhållningssätt är professionellt och nytänkande.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med kommunernas krisberedskapsarbete enligt Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap.

I arbetet ingår bland annat att:

  • Hjälpa till att kunskapshöja, processleda och samordna kommunernas verksamheter i arbetet med krisberedskap, civilt försvar.
  • Bidra i arbetet med att ta fram styrdokument, planer och stödmaterial inom hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser.
  • Stödja i samordningsarbetet gällande krisberedskap mellan kommunernas olika verksamheter.
  • Stödja i att planera, genomföra och utvärdera övningar och utbildningar inom området.
  • Samverka med övriga kommuner i länet, länsstyrelsen samt andra offentliga och privata aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning inom riskhantering och krisberedskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom riskhantering eller krisberedskap, gärna inom kommunal eller annan offentlig verksamhet.

Du har förmåga att motivera och skapa engagemang för beredskapsfrågorna samtidigt som du är lyhörd, tydlig och strukturerad. Tjänsten förutsätter en god analytisk förmåga och att du är van att ta egna initiativ och ansvar samt driva arbetsprocesser självständigt och i samverkan med andra. Du har förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och kan se helheter utan att tappa detaljer. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt och målgruppsanpassat sätt redogöra för resultat och slutsatser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör. Jämställdhet och likabehandling genomsyrar vårt arbete vilket bidrar till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Räddningstjänsten Väst erbjuder en nytänkande och professionell kultur där du har möjligheter att utvecklas. Vi har höga ambitioner i kombination med snabb utvecklingstakt i två växande kommuner som ger dig möjligheter att lära dig mycket samtidigt som du delar med dig av din kunskap. Våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle för alla. Vi erbjuder flexibel arbetstid och du har goda möjligheter till träning och friskvård.

Arbetstider och omfattning

Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Vikariatet löper till 30 september, men med eventuell möjlighet till förlängning vid behov.

Placering

Placering: Räddningstjänsten Väst, placeringsort Varberg med tjänstgöring även i övriga delar av förbundet.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 11 maj.

Skicka in din ansökan via länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Frida Niméus
Enhetschef
070-970 55 34
frida.nimeus@rvast.se

Facklig företrädare

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00 kan du få information om fackliga företrädare.

Övrigt

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, så snart som möjligt, vi gör ett löpande urval.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Senast publicerad:

Senast publicerad: