Celine Brandt, brandman

Brandman Celine

Yrke: Brandman

Namn: Celine Brandt

Bakgrund: Jobbat på Coop och Gekås. Läste SMO 2014-2016.

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?

Först på morgonen har vi samling där vi går igenom dagen. Därefter har vi fordonskoll, den så kallade ”kryssen”. Sen fortsätter dagen med diverse olika saker, det kan handla om olika saker som ska göras på stationen eller att vi arbetar med våra individuppdrag.

Efter lunch brukar det bli det någon form av övning eller utbildning. Det kan vara rökdykning, fordonskännedom eller att vi besöker en verksamhet som har automatlarm och gör en orientering på platsen. Senare på dagen innan vi lämnar över till nästa gäng tränar vi.

Mitt individuppdrag är att jag är instruktör för de undersköterskor som är första insatsperson, utbildar eleverna från Drottning Blanka gymnasiet i brand och sjukvård. Jag är också höghöjdsinstruktör och lär ut om skärsläckare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är väldigt varierande. Jag vet aldrig vad som händer eller hur en dag kommer se ut. Jag får vara med och göra skillnad i samhället.

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?

Någon som gillar ett varierat arbete med fysiska inslag. Man ska också gilla att jobba i grupp men ibland är det ensamarbete också. Man måste kunna egna initiativ och vara drivande för att ta arbetet framåt.

Hur arbetar du för att nå vår vision - ett tryggt samhälle för alla?

Jag arbetar för att hålla min kompetens så uppdaterad som möjligt för att kunna hjälpa på bästa sätt när olyckan har skett. Vi arbetar också förebyggande i syfte att olyckan inte ska inträffa. Vi övar för att vara så bra som möjligt och utbildar för att det inte ska inträffa några olyckor.

Senast publicerad:

Senast publicerad: