Frida Niméus, enhetschef och yttre befäl

Enhetschef och yttre befäl Frida

Yrke: Enhetschef Samhällsskydd

Namn: Frida Niméus

Bakgrund: Jag beskriver mig själv som en målinriktad och nyfiken brand- och civilingenjör i riskhantering med drivkraft att göra skillnad. Jag är uppvuxen och har även studerat i Lund och hade mitt första brandingenjörsjobb i Göteborg.

Jag har vid årskiftet jobbat 10 år på Räddningstjänsten Väst som enhetschef. Jag har även arbetserfarenhet från både andra räddningstjänster och försäkringsbranschen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet?

En dag på jobbet är inte den andra lik, vilket gör mitt arbete så roligt. En dag kan vara fylld av personliga möten och nästa dag deltagande på en stor konferens. Jag jobbar ena dagen med strategiska uppdrag och dagen därpå helt operativt ute på en övning. Krisberedskap, civilt försvar, internt skydd och förebyggande brandskydd står ofta som rubriker i min kalender. En vecka i månaden har jag beredskap som yttre befäl/insatschef, en vecka där mina arbetsuppgifter ändras samma sekund som larmet går.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det absolut bästa med mitt jobb är alla personliga möten som berikar mig på så många olika sätt varje dag så som samtalet med den drabbade ute på en olycksplats, snacket med kollegan i fikarummet eller dialogen efter ett ledningsmöte.

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?

En person som tycker om att bygga goda relationer och team samt vill utveckla sig själv, andra och samhället.

Hur arbetar du för att nå vår vision - ett tryggt samhälle för alla?

För mig är det en självklarhet att alla, oavsett kön, ålder, socioekonomisk och etnisk tillhörighet, har rätt till att ta del av det goda samhället på samma sätt som vi alla måste även vara med och bygga det.

Tillsammans med mina kollegor får jag varje dag vara med och skapa ett tryggt samhälle för alla genom att bidra med kunskap att förebygga, hantera och lära av olyckor och kriser för såväl individen som samhället i stort.

Senast publicerad:

Senast publicerad: