Anna-Maria Börjesson, KSC

Larmoperatör Anna-Maria

Yrke: Larmmottagare

Namn: Anna-Maria Börjesson

Bakgrund: Specialistundersköterska - akutsjukvård i hemmet

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?

Jag tar emot trygghetslarm och skickar ut larmen till trygghetsteam och hemtjänster i Varberg och Falkenberg. Det är många samtal, både från trygghetslarmen och vanliga telefonsamtal till vår växel. Det är samtal gällande automatlarm, joursökningar, koppla samtal till kollegor mm. Kommunsamordningscentralen (KSC) är bemannad dygnet runt och här hanteras många olika frågor både från trygghetskunder och kommuninvånare.

Vi administrerar och hanterar automatlarmen när de ska blockeras eller läggas i provläge. Under kvällar och helger tar vi i KSC emot olika jourer. Ibland ringer det oroliga kommuninvånare, exempelvis vid stormar eller kraftiga åskoväder. Då får vi lugna dem, så mycket av arbetstiden är i telefonluren.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att vi finns tillgängliga dygnet runt för att kunna hjälpa till. Jag känner en stolthet att vi är navet för de som har trygghetslarm. Det är servicebiten som är roligast, att komma på lösningar på olika problem, utmaningar, lösa upp knutar i olika sammanhang. Man kan ju säja att vi sitter som ”spindeln i nätet” för våra två medlemskommuner.

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?

Det ska vara en person som har god människosyn och tycka om att jobba med äldre och sjuka. Han eller hon ska vilja en ge bra service, vara stresstålig och inte rädd för teknik.

Hur arbetar du för att nå vår vision - ett tryggt samhälle för alla?

Att KSC är öppen dygnet runt är en trygghet. Jag tycker vi har möjlighet att ge god service till alla.

Senast publicerad:

Senast publicerad: