Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Kommunikatör

Dags för en ny utmaning - bli vår nya kommunikatör!
Vi söker nu en kommunikatör som vill arbeta både operativt och strategiskt. Hos oss på Räddningstjänsten Väst finner du en mängd spännande och varierande arbetsuppgifter inom kommunikation där ditt arbete kommer göra skillnad! 


Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande och folkhälsofrämjande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer


Du kommer att tillhöra enheten Stab och analys vars uppdrag både är att stödja verksamheten med övergripande administration och att ansvara för förbundets utvecklingsfrågor. 


Dina arbetsuppgifter

Den kommunikatör vi nu söker ska arbeta med att stärka delaktighet och förståelse för verksamhetens mål och uppdrag. Du arbetar både operativt och strategiskt med starkt fokus på en god service för våra medarbetare och medborgare. Detta innebär att du, utöver de dagliga kommunikationsfrågorna, arbetar med planering, målgruppsanalys och kanalval.

Du kommer att arbeta med både intern och externkommunikation tillsammans med en kommunikatörskollega och ha en mängdvarierande och kreativa arbetsuppgifter. Arbetet är brett och innebär bland annat att planera och prioritera Räddningstjänsten Västs kommunikationsinsatser, att arbeta med grafisk produktion i både tryckta och digitala kanaler samt webbpublicering.

Du kommer arbeta med kriskommunikation, press och media, att ta fram talepunkter,strategier och pressmeddelanden samt att vara ett chefsstöd i kommunikationsfrågor. Du kommer att ansvara för styrdokument och layout av rapporter.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller annan utbildning inom exempelvis media och kommunikation, information eller journalistik.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att skriva rapporter, arbete med webbpublicering, digitala kanaler, filmproduktion samt att arbeta i och driva projekt. Du är en van skribent som har mycket god språkkänsla.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter särskilt initiativtagande, nyfikenhet och kreativitet. Du är strukturerad, lyhörd och har lätt för att knyta kontakter samt bygga goda relationer. Du är en person som är beredd att arbeta självständigt och ta stort ansvar samtidigt som du är en lagspelare som inte tvekar att hjälpa kollegor när det behövs. För att lyckas i rollen krävs det att du är flexibel och har lätt för att samarbeta. Vi söker dig som är engagerad, lösningsorienterad och en ”doer”.


Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.

Arbetstider och omfattning

Heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Placering

Räddningstjänsten Väst

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 10 mars. Din ansökan skickar du till: jobb@rvast.se, ange ”Kommunikatör” som ämnesrad i mailet.

Kontaktperson

Jens Christiansson, stabschef
Telefon: 070-630  81 88
E-post: jens.christiansson@rvast.se

Hanna Danielsson, informatör
Telefon: 072-180 72 01
E-post: hanna.danielsson@rvast.se

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.
Kontakt
Jens Christiansson
Stabschef
E-post: jens.christiansson@rvast.se
Telefon: 070-601 81 88

Hanna Danielsson
Informatör
E-post: hanna.danielsson@rvast.se
Telefon: 072-180 72 01
Ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 10 mars. Skicka din ansökan till jobb@rvast.se
Produktion Cityweb