Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Säkerhetssamordnare till Säkerhet och folkhälsa

Vi söker en säkerhetssamordnare, en person som ska stödja och samordna kommunernas och vårt eget arbete med frågor som rör internt skydd och systematiskt säkerhetsarbete. Vi arbetar för och strävar mot ett tryggt samhälle för alla - vill du vara med och bidra i det arbetet?

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande och folkhälsofrämjande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i olika kommunala verksamheter och arbetsplatser men också ute bland allmänheten.

Enheten Säkerhet och folkhälsa har i uppdrag att främja en god folkhälsa och trygghet hos befolkningen i våra två kommuner. Vi är ett tiotal medarbetare som stödjer och samordnar kommunernas arbete inom områden såsom krisberedskap och civilt försvar, säkerhetsskydd, internt skydd, folkhälsa och brottsförebyggande arbete.Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja och samordna Varbergs och Falkenbergs kommuners arbete med internt skydd såsom fysiskt skydd, egendomsskydd och personskydd. Du ska löpande bidra till att skapa en lägesbild över kommunernas ”oönskade händelser” och delge den till berörda inom kommunerna men även till externa aktörer, exempelvis polisen. 

Du kommer exempelvis att stödja och samordna inom områden som bevakningsfrågor, försäkringsfrågor, upphandlingar inom säkerhetsfrågor, rådgivning i samband med säkerhetshöjande åtgärder och i hanteringen av hot- och våldssituationer. Du kommer även att hålla olika typer av utbildningar inom området för olika kommunala verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning inom säkerhet eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har erfarenhet av arbete inom säkerhet och gärna inom kommunal eller annan offentlig verksamhet.

Meriterande erfarenheter är:
- systematiskt säkerhetsarbete
- strategiskt kontinuitetsarbete (funktionssäkerhet)
- myndighetssamverkan
- utvecklingsarbete
- föreläsa och hålla utbildning för olika grupper
- leda arbetsgrupper eller projekt
- processorienterat arbete

Du ska ha förmåga att motivera och skapa engagemang för säkerhetsfrågorna samtidigt som du är tydlig och strukturerad. Vi ser att du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Körkort krävs, lägst behörighet B.

Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör.Arbetstider och omfattning

Heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Placering

Räddningstjänsten Väst

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 10 februari. Din ansökan skickar du till: jobb@rvast.se, ange ”Säkerhetssamordnare” som ämnesrad i mailet.

Kontaktperson

Tina Källström, enhetschef
Telefon: 070-630 89 12
E-post: tina.kallstrom@rvast.se

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.
Kontaktperson
Tina Källström
Enhetschef Säkerhet och folkhälsa
E-post: tina.kallstrom@rvast.se
Telefon: 070-630 89 12
Ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 10 februari. Skicka din ansökan till jobb@rvast.se
Produktion Cityweb