Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Säkerhetsutvecklare till Säkerhet och folkhälsa

Brinner du för krisberedskapsfrågor och har du erfarenhet av riskanalyser? Bra! Då kan rollen som säkerhetsutvecklare hos oss på Räddningstjänsten Väst passa dig! 

Beskrivning av arbetsplatsen

Räddningstjänsten Väst är ett kommunalförbund vars uppgift är att verka för skydd mot oönskade händelser inom Varbergs och Falkenbergs kommuner. Vi arbetar inom ett brett område som sträcker sig från traditionell räddningstjänst till riskförebyggande och folkhälsofrämjande arbete såväl som olika trygghetsskapande insatser. För det arbetet har vi en mängd olika kompetenser som verkar i flera av kommunernas verksamheter samt ute bland medborgare och privata organisationer.

Enheten Säkerhet och folkhälsa har i uppdrag att främja en god folkhälsa och trygghet hos befolkningen i våra två kommuner. Vi är ett tiotal medarbetare som stödjer och samordnar kommunernas arbete inom områden såsom krisberedskap och civilt försvar, säkerhetsskydd, internt skydd, folkhälsa och brottsförebyggande arbete.Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med kommunens krisberedskapsarbete enligt Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. 

I arbete ingår bland annat att:
  • Initiera, processleda och samordna arbetet med risk- och sårbarhetsanalys och krisberedskap mellan kommunernas olika verksamheter.
  • Sammanställa och ta fram beslutsförslag till kommunernas övergripande risk och sårbarhetsanalyser.
  • Ta fram beslutsförslag till övriga styrdokument, planer och stödmaterial inom området hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser.
  • Planera, genomföra och utvärdera övningar och utbildningar inom området.
  • Samverka med övriga kommuner i länet, länsstyrelsen samt andra offentliga och privata aktörer. 
  • Kunskapshöja, processleda och samordna kommunernas verksamheter i arbetet med totalförsvar och säkerhetsskydd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning inom riskhantering och krisberedskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.


Du har erfarenhet av arbete inom riskhantering eller krisberedskap, gärna inom kommunal eller annan offentlig verksamhet. Du har förmåga att motivera och skapa engagemang för beredskapsfrågorna samtidigt som du är lyhörd, tydlig, strukturerad. Tjänsten förutsätter en god analytisk förmåga och att du är van att ta egna initiativ och ansvar samt driva arbetsprocesser självständigt och i samverkan med andra. Du har förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och kan se helheter utan att tappa detaljer. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt och målgruppsanpassat sätt redogöra för resultat och slutsatser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär krav på svenskt medborgarskap.Vi vill vara och strävar efter att vara en räddningstjänst för alla där vi bejakar mångfald och olikheter. Vi ser att detta är något som berikar och utvecklar oss. Att vi speglar samhället gör oss till en bättre samhällsaktör. 

Arbetstider och omfattning

Heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Placering

Räddningstjänsten Väst, Varberg och Falkenberg

Ansökan

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande rekrytering så skicka din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 31 mars. Din ansökan skickar du till: jobb@rvast.se, ange ”Säkerhetsutvecklare” som ämnesrad i mailet.

Kontaktperson

Tina Källström, enhetschef
Telefon: 070-630 89 12
E-post: tina.kallstrom@rvast.se

Via vår växel; telefon: 010-219 30 00, kan du få information om fackliga företrädare.
Kontaktperson
Tina Källström
Enhetschef Säkerhet och folkhälsa
E-post: tina.kallstrom@rvast.se
Telefon: 070-630 89 12
Ansökan
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 31 mars. Skicka din ansökan till jobb@rvast.se
Produktion Cityweb