Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandingenjör Cecilia

Yrke: Brandingenjör
Namn: Cecilia Leman
Bakgrund: Har jobbat med hästar på Halmstadtravet. Läste till brandingenjör 2012-2017.

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?
Jag sitter mycket på kontoret eller i olika möten, både med mina kollegor och med företag. Arbetet består till stor del av kontorsarbete och handläggning av olika ärenden, exempelvis att svara på olika remisser som kommer till oss från andra delar av kommunen och polisen.

För närvarande arbetar jag till stor del med handläggning av tillstånd för brandfarlig vara och med de företag som är klassade som farliga verksamheter. Jag gör även tillsyner och svarar på olika frågor som kommer in via telefon. 

Varje vecka går det också åt en del tid till insatsförberedande arbete och kompetensutveckling.

De veckorna som jag har beredskap är svårare att planera, om larmet går behöver jag släppa allt och ägna mig åt aktuell händelse. Efter en insats blir det oftast en del administrativt arbete med händelserapporter och så vidare.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Variationen, det är väldigt omväxlande, det är inte ofta jag sitter och gör samma saker om och om igen. Inget ärende är det andra likt. Jag uppskattar även det sociala, jag träffar mycket människor. Vår organisation är inte så stor vilket gör att jag får arbeta med det mesta.

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?
Jag skulle säga en problemlösare som arbetar bra både självständigt och i grupp. Det är bra att ha en viss analytisk förmåga. Man bör också tycka det är kul att läsa och skriva samtidigt som man gillar när det händer nya saker hela tiden.

Vår vision – ett tryggt samhälle för alla – hur arbetar du för att nå den?
Det mesta jag gör är för att skapa ett tryggt samhälle. Jag arbetar mycket förebyggande, för att undvika att det händer något. I remissförfarandet har vi med säkerhetstänk hela tiden för att kunna förebygga olika händelser. Samtidigt arbetar vi med att försöka se till att konsekvenserna blir så små som möjligt om det ändå skulle inträffa något.Produktion Cityweb