Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandingenjör Henrik

Yrke: Brandingenjör
Namn: Henrik Pettersson
Bakgrund: Född och uppvuxen i Ostkustenspärla, Västervik. Flyttade till Luleå efter ett sabbatsår efter gymnasiet för brand- och civilingenjörsstudier i 4,5 år. Därefter bar det av till Lund och MSB:s skola i Revingehed för Påbyggnadsutbildningen för brandingenjörer i Räddningstjänst (RUB), för att slutligen landa i Varberg ett år senare. Jobbat på diverse olika företag och verksamheter innan jag landade på Räddningstjänsten Väst. 

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?
Varje arbetsdag är inte den andra lik! Jag jobbar mestadels med brandfarlig och explosiv vara, men även med projekten Varbergstunneln och Västerport. En dag på arbetet består oftast av något möte, telefonsamtal från allmänheten och handläggning av ärenden eller i projekt där jag bidrar med min kunskap. Under beredskapsveckorna har jag ytterligare en roll vilket innebär att när larmet går, så förväntas jag infinna mig, göra skillnad och hjälpa till med vad situationen kräver för att skadeavhjälpa drabbade, dygnet runt. Det kan vara allt ifrån att handgripligen göra en insats, planera hur vi ska hantera en olycka och samverka med andra myndigheter. Med andra ord det situationen kräver för att vi ska göra en så effektiv insats som möjligt!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Variationen, alla härliga kollegor och människor man träffar i tjänsten. 

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?
Att jobba som brandingenjör skulle jag nog säga passar vem som helst! Huvudsakligen bör man dock tycka att det är kul och givande att lösa problem och bidra med sin kunskap, men även att vara öppen för att lära sig nya saker.

Vår vision – ett tryggt samhälle för alla – hur arbetar du för att nå den?
I huvudsak genom att bidra med min kunskap och att se till att det blir rätt redan från början i bygg-, anläggning- och verksamhetsprojekt. Om det har blivit fel på vägen ser jag till att verksamheten går åt rätt håll för alla ska känna sig säkra på jobbet och fritiden.


Produktion Cityweb