Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Undersköterska Jacob

Yrke: Undersköterska
Namn: Jacob Hård
Bakgrund: Läste för att bli snickare på gymnasiet och jobbade med det något år. Läste sedan till undersköterska och arbetar nu i Trygghetsteam Norr som undersköterska på natten.

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?
Vi har en uppstart där vi läser på om kunderna, om det har hänt något sedan sist. Under kvällen hjälper vi många med nattningen, att komma i säng sen kan det vara någon som ska ha medicin.

Under natten hjälper vi till med exempelvis medicinering, toalettbesök eller bara tittar till någon. Det är oftast mindre insatser nattetid. Sen ibland handlar det om att skapa en trygghet för dem. En del är oroliga och ändliga under natten och då får vi lyssna och ge dem tid.

På morgonen är det mycket som liknar natten; toalettbesök, tillsyn och medicin.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är ett väldigt fritt arbete och en frihet under ansvar. Jag uppskattar det sociala, att möta människor och få finnas för dem som en trygghet och känna att vi faktiskt gör skillnad. Jag trivs väldigt bra med mina medarbetare, det är mycket positivt och skratt, en god sammanhållning och ett tryggt gäng.

Jag upplever också att vi har en lyhörd chef som tar tillvara på våra olika erfarenheter och kompetenser. Jag gör exempelvis en del arbete med teknik för det gillar jag och så håller jag utbildning inom exempelvis brand då jag också arbetar som beredskapsbrandman.

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?
För att kunna jobba i Trygghetsteamet måste man kunna ta eget ansvar, vara trygg i sig själv och vilja hjälpa andra. Det är bra att vara varmhjärtad och ha stor förståelse för olika människors situation, inte döma någon, vi ska utföra vårt uppdrag.

Vår vision – ett tryggt samhälle för alla – hur arbetar du för att nå den?
Vi finns nära, skapar en trygghet genom att prata med dem och lyssna på dem. En del har ångest under natten, då är det viktigt att vara där och finnas för dem, lyssna och kanske hålla i handen.


Produktion Cityweb