Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Undersköterska Linda

Yrke: Specialist undersköterska inom avancerad  sjukvård 
Namn: Linda Persson
Bakgrund: Jobbat i Falkenbergs kommun i Bemanning, hemtjänst och boenden. Jag sa upp mig 2014  för att testa att arbeta inom vården i Norge, samtidigt som jag också började jobba i Trygghetsteamet natt.

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?
Jag börjar klockan 21.15, som TS (teamsamordnare), med att bland annat kolla om det finns någon beställning från SSK och om något behöver ändras i planeringen med mera. Efter ha kontrollerat bilarna, utrustningen och plockat i hop det vi behöver inför natten är det dags och ge sig iväg. Just nu har vi sex rundor, varav en bil är enkelbemannad och den åker på tillsyner och mediciner. 

På  "inlandsrundan” har vi cirka 20-25 fasta besök där vi under natten hjälper kunderna med läggningar, toalettbesök, mediciner med mera. Vår runda tar oss från stan till Vessigebro, Ullared, Älvsered, Ätran och vidare till Vinberg. Därefter kör vi mot stan igen för en paus och sedan upp mot Älvsered igen. Eftersom täckningen på mobilen oftast är dålig i inlandet använder vi radiosystemet Rakel för att lätt nå varandra om vi behöver hjälp.

Förutom fasta besök åker jag även på larm där någon till exempel kan behöva hjälp med ett toalettbesök, har fått ont, ramlat eller har en sjukdom.

Vi har Första insatsperson (Fip), något som jag anser är väldigt bra! Med våra bilar som rör sig i hela kommunen, är vi oftast nära till hands! 

Ingen natt är den andra lik och det gör mitt jobb intressant och roligt!

Vad är det bästa med ditt jobb? 
Jag har ett varierande och spännande jobb och där jag måste kunna ta snabba beslut. Det är betydelsefullt att få vara tryggheten för någon som mår dåligt, eller bara känner sig ensam. Jag kan ena stunden varit på ett vanligt rutinbesök och i nästa åka på ett hjärtstopp, eller så ligger någon person på golvet, som gör att vi måste ringa in brandmännen för hjälp, då vi inte klarar det själva. Ett jobb, där mina kolleger betyder allt!

Vem skulle du säga att detta passar/vilken typ av person?
Först och främst måste man tycka om att jobba med människor och tycka om att köra bil. Det passar en person som gillar variation och kan ta snabba beslut, som kan jobba med andra, då vi tillbringar nio timmar i en bil, men även ensamarbete. Man behöver vara stresstålig då du exempelvis kan ha sex larm och måste prioritera.

Vår vision-ett tryggt samhälle för alla-hur arbetar du för att nå den?
Genom att hjälpa och finnas till hands ute i samhället och genom att vi syns i hela kommunen. Men även genom att vi går på utbildningar och jobbar för jämställdhet och allas lika värde!


Produktion Cityweb