Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Undersköterskorna Pia och Anna

Yrke: Undersköterskor
Namn: Anna Åkerström och Pia Mattsson
Bakgrund: Jobbat på äldreboende

Hur ser ett vanligt arbetspass ut?
Vi jobbar bara med larm, alltså vi åker när någon tryckt på sitt trygghetslarm. Från klockan 07:00 är vi redo att åka. Det kan vara allt från toalettbesök och fallolyckor till allvarliga sjukdomsfall och psykisk ohälsa. Sen kan vi också larmas som första insatsperson.

Vad är det bästa med ert jobb?
Vi säger båda att det är frihet under ansvar, vi har det bästa jobbet i hela kommunen! Det är ett utvecklande jobb, det har hänt jättemycket sedan vi gick över till räddningstjänsten. 

Vem skulle ni säga att detta passar/vilken typ av person?
Någon som är modig, äventyrlig och positiv. Ibland får vi lösa massa konstiga saker, det är roligt och utvecklande. Det är också bra att vara i fysiskt okej skick.

Vår vision – ett tryggt samhälle för alla – hur arbetar ni för att nå den?
Vi är ute och kör mycket och om vi ser något som inte står rätt till så brukar vi stanna och kolla läget. Det kanske ligger någon vid vägkanten eller ibland har vi kollat hur det är med någon som varit överförfriskad, om vi kan hjälpa eller så.

Vi utför också en del förebyggande i hemmet. Om vi ser något som inte ser bra ut, det kan vara brännbart material på spisen eller sladdar som man kan snubbla på, då fixar vi till det.


Produktion Cityweb