Barnens sida

Här kan du lära dig om brandsäkerhet, hur det är att arbeta som brandman och mycket annat. Ta också en titt på Flammys pysselsida.

Hur ska du och din familj göra för att skydda er mot en brand? Och hur ska ni göra om det börjar brinna hemma? Klicka dig in på länkarna och ta reda på mer informatio. Dela sen med dig av kunskapen till mamma, pappa och kompisarna!

Ellie och Jonas lär dig om eld

MSB:s skolmaterial Ellie och Jonas lär sig om eld är en animerade saga för barn som är fyra till sju år. Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att titta på filmen.

Målarbilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med Ellie och Jonas.

Handledning och mer information finns på MSB:s hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kalinken: Rädda Larma Släck

Pedagogisk animerad kortfilm om hur man ska agera vid brand. Målgrupp: barn i förskoleåldern. Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se filmen.

Barnens blåljuskanal

På youtubekanalen Barnens blåljuskanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du få en övergripande bild av det viktiga arbete som räddningstjänsten, polisen och ambulansen arbetar med.

Flammys pysselsida

Flammy är Brandskyddsföreningens maskot. På denna sida finns spel och pyssel att skriva ut samtidigt som du lär dig om hur du får det mer brandsäkert hemma. Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lilla krisinfo

Lilla Krisinfo är en sida för barn och unga. Här kan du bland annat läsa om hur du kan vara förberedd på allt möjligt som kan hända. Och om hur samhället funkar när något händer. Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast publicerad:


Det här är Flammy och det är Brandskyddsföreningens maskot. Det roligaste och viktigaste Flammy vet är att lära andra hur man gör för att det inte ska börja brinna men också hur man ska göra om det börjar brinna.

Senast publicerad: