Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Fip (Första insatsperson)

På måndag den 3 juni klockan 08:00 införs Fip (Första insatsperson) på samtliga stationer i Varberg och Falkenbergs kommun.

 

Det handlar om nya utryckningsfordon som fungerar som en brandbil, fast mycket mindre, avsedda för en person. Syftet med de nya bilarna är att snabbare komma fram till olycksplatsen. Befälen på stationerna kommer att utrustas med den nya bilen under tiden de har beredskap. Så det innebär att när larmet går och brandmännen, precis som vanligt, tar sig till räddningsstationen då åker befälet direkt till olycksplatsen. I snitt sparar man tre minuter för att komma fram till den som behöver hjälp och ankommande styrkor får bra information om hur det ser ut på platsen och vad fokus bör vara inledningsvis. Meningen är att denna person i ett tidigt skede ska kunna påbörja livräddande och skadebegränsande åtgärder för att på så sätt reducera och effektivisera den totala insatsen.

 

Sedan tidigare har vi haft Fip på våra beredskapsavdelningar i Fegen, Vessigebro och Ullared och nu är det dags att sjösätta det i hela förbundet ( I Varberg, Kungsäter, Väröbacka, Veddige, Skällinge, Tvååker och Falkenberg).

 

Läs mer om Fip här

Produktion Cityweb