Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Akta huvudet fick stipendie

Antivåldsprojektet Akta huvudet fick igår ett stipendie från Skandias stiftelse Idéer för livet. Stipendiet möjliggör att samtalsledarna kan fortsätta besöka årskurs nio och prata med dem om våld och dess konsekvenser.

 

- Det är jätteroligt att Akta huvudet uppmärksammas, genom detta får vi nya möjligheter, berättade Henrik Svensson. Akta huvudet gör skillnad bland ungdomarna och det är fantastiskt att se!

 

Henrik arbetar till vardags som ambulansjuksköterska och har sett våldets konsekvenser på nära håll alldeles för många gånger.

 

Akta huvudet är ute och besöker årskurs nio och pratar med dem om våldets konsekvenser och då i synnerhet våld mot huvudet. Ett grovt misshandelsfall med ett offer och två förövare kostar samhället 27 miljoner kronor..

 

 

Projektet utgår från upplevelsebaserad pedagogik och arbetar med film, föreläsningar, interaktiva övningar och diskussioner för att öka ungdomars förståelse för våldets mekanismer.

- Vi vill öka deras kunskap om våldets medicinska och sociala konsekvenser men också påvisa kopplingen till alkohol och droger, berättarGleb Shestakov, projektledare för Akta huvudet. När vi träffar ungdomarna får de reflektera över deras egna värderingar och förhållningssätt.

 

Stipendiet på 100 000 kronor blir väl investerade i mötet med ungdomar för en våldsfri framtid!

 

Nedan kan du se en film om Akta huvudet och höra både lärare och elever prata om deras upplevelser.

 

 

 

 

 

 

Produktion Cityweb