Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Klass 3 varning för höga flöden i Halland

De senaste dagarnas kraftiga regnande har orsakat stora problem i länet. Under tisdagseftermiddagen uppgraderade SMHI varningen till en klass 3 för höga flöden i Halland. 


I Falkenbergs kommun är det de södra och kustnära delarna som drabbats. I Susedalen längs Suseån och andra mindre vattendrag finns några ställen som är extra utsatta. Räddningstjänsten har varit i kontakt med ett par boende.

 

Klass 3 varningen gäller främst Nissan:

"Varning klass 3 extremt höga flöden, i de nedre delarna av Nissan

Eftersom det har kommit många kraftiga skurar under de senaste dygnen har flödet nu stigit kraftigt i de nedre delarna av Nissan och är nu uppe i klass 3."

(texten är hämtad från smhi.se)


Läs mer och följ utvecklingen via SMHI:s hemsida.


Räddningstjänsten har under dagen medverkat i samverkanskonferens med bland andra Länsstyrelsen, SMHI, kommuner och Försvarsmakten. Vi har synat de områden som ligger i riskzonen för att se vad som finns där och vad som vid höga flöden skulle kunna drabbas. Inga verksamheter är stängda eller har stängts och inga personer är evakuerade.


- Än så länge är läget under kontroll i Varbergs och Falkenbergs kommuner, säger Roger Banck, tjänstgörande chef vid Räddningstjänsten Väst.

 

Räddningstjänsten följer utvecklingen.

 

Sidan uppdateras kontinuerligt!, senast uppdaterad 17:15


Är du drabbad eller har frågor?
Ring 113 13. Vid akutsituationer, ring 112.


Bra länkar:
SMHI
Länsstyrelsen Halland
Din säkerhet

 

En bild ur arkivet på en översvämmad Ätran för några år sedan.

 

Produktion Cityweb