Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

KSC - vakna dygnet runt

Vår Kommunsamordningscentral är bemannad dygnet runt, alla dagar i veckan. Under ett dygn tar larmmottagarna emot mellan 250 och 300 telefonsamtal.


Inkommande samtal kan handla om allt mellan himmel och jord - inbrottslarm, inget vatten i kranen, brandrisk, brunnslock som inte ligger rätt eller att någon hittat en död säl på stranden.


Larmmottagarna i KSC sitter som en spindel i nätet med Räddningstjänsten Västs telefonväxel och har kontakt med många olika aktörer. Jourer och beredskaper, inbrotts-, automat- och överfallslarm samt kameraövervakning för kommunerna och de kommunala bolagen är exempel på larm som KSC svarar på. Utöver detta tillkommer också våra trygghetslarm som i dag är cirka 2 600 stycken i Varbergs och Falkenbergs kommuner.


- Man vet aldrig vad arbetsdagen innehåller och det är en del av charmen med jobbet, berättar Kristoffer, en av larmmottagarna.


Jobbet i Kommunsamordningscentralen innebär högt tempo och man måste kunna hantera många bollar i luften. En god och hög service utåt är en självklarhet för larmmottagarna.


- Kristoffer är verkligen en klippa, säger kollegan Gun innan hon med ett stort leende svarar på nästa samtal.
- Välkommen till räddningstjänsten du pratar med Gun!

 


Det gäller att kunna hålla många bollar i luften samtidigt i KSC, allt mellan himmel och jord.

Produktion Cityweb