Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Räddningstjänsterna i Halland skickar personal till Västmanland

Räddningstjänsterna i Halland skickar personal med en släckbil och en tankbil för att hjälpa till i släckningsarbetet i skogarna i Västmanland. Nu på söndag åker den första gruppen norrut.


De resurser, en släckbil och en tankbil, som skickas upp kommer vara operativa dygnet runt och tjänstgöra från måndag morgon till fredag kväll. Personalen går på rullande schema och löser av varandra.

 

Räddningstjänsterna i Halland (Laholm, Hylte, Halmstad och Räddningstjänsten Väst) skickar upp fyra grupper med personal. En grupp består av åtta brandmän och ett befäl. Nu på söndag, den 10 augusti, åker den första gruppen upp.


Skogsbranden som sedan 31 juli rasat i skogarna runt Sala är troligtvis den största i Sverige i modern tid och det pågår just nu en enorm insats för att släcka branden. Räddningstjänster från olika delar av landet deltar i insatsen tillsammans med andra myndigheter såsom polisen och Försvarsmakten och många frivilliga. Insatsen kräver enormt mycket personal och andra resurser.


– För oss är det självklart att hjälpa våra kollegor och vi kan skicka mer personal om vi får en förfrågan, såväl operativ personal som stabspersonal, berättar Mika Karlsson, tjänstgörande chef vid Räddningstjänsten Väst.


krisinformation.se  kan du läsa mer om branden.

Produktion Cityweb