Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Sambruksdagarna genomförda med lyckat resultat

Under två dagar har Sambrukskonferensen genomförts i Varberg. Ett fyrtiotal personer från olika myndigheter och organisationer har deltagit. Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, anordnade tillsammans med Sveriges kommuner och landsting, SKL, träffen som Räddningstjänsten Väst stod värd för.


Syftet med nätverket för Sambruk är att utsatta personer ska få bästa möjliga omvårdnad. Sambruk innebär exempelvis att räddningstjänst och social omsorg finns under samma tak. Räddningstjänsten Väst ligger här i framkant i Sverige och har kommit en bra bit på vägen.
– Fortfarande kvartstår en del utvecklingsarbete och vi tittar hela tiden på hur vi kan bli ännu bättre och utvecklas ännu mer, berättar Jan Sjöstedt, förbundsdirektör för Räddningstjänsten Väst. Vi vill optimera nyttjandet av våra resurser och få mer pang för pengarna. Vid en oönskad händelse vill vi vara på plats hos den drabbade snabbt.


Räddningstjänsten Väst inledde träffen med att presentera sin organisation och visa delar av verksamheten. Dagarna har innehållit både föreläsningar och diskussioner. Erfarenhetsutbytet och nätverkandet är en viktig del.

– Genom dessa träffarna kan man få nya idéer med sig hem, berättar Helena Nässlander, MSB. Behoven kan ibland vara väldigt lika men lösningarna ser olika ut, allt beror på vilka förutsättningar man har. Målet för alla är samma och det är att ge en god service till de drabbade.


Förhoppningen är att de som deltog från myndigheter, kommuner, företag och organisationer hade bra, utvecklande och givande dagar. I oktober är det nästa dialogmöte med nya erfarenheter och nätverkande.

 


Produktion Cityweb