Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Ung och Trygg i Halland 27 november

Torsdagen den 27 november arrangeras mässan Ung och Trygg i Halland på arenan i Halmstad. 


På mässan visas goda exempel på hur man kan göra skillnad med förebyggande arbete riktat mot unga. Vi på Räddningstjänsten Väst kommer att medverka på mässan med bland annat Akta Huvudet som är ett antivåldsprojekt som riktar sig till alla i årskurs nio i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Projektet utgår ifrån tre perspektiv: brottsutsatt, förövare och vittne. Syftet är att fördjupa ungdomars kunskaper om våldets medicinska och sociala konsekvenser, våldets kopp­ling till alkohol och droger samt ge tillfälle att reflektera över egna värderingar och förhållningssätt.


Vi är även delaktiga i Svart Kung som är en film baserad på berättelser från ungdomar om hur det är att vara ung i Falkenberg i dag.


Du träffar oss även i Region Hallands monter där projekt Välmående ger resultat presenteras.Detta är en satsning som utgår från forskningen kring välmående, hjärnans funktion och vad som påverkat inlärning positivt för att skapa förutsättningar för fler barn och elever i att må bra och gå ut skolan med hög måluppfyllelse.


På mässan står vi tillsammans med våra kollegor från räddningstjänsten Halmstad.


Kom gärna och besök oss! Hoppas vi ses! 


För mer information om mässan se nedan: 

Ung och trygg i Halland

Produktion Cityweb