Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Nätverksmöte gällande trygghetsfrågor

I veckan var det dags för Preventionsnätverket att träffas. Denna gång var mötet förlagt på stationen i Varberg. Det är länsstyrelsen som sammankallar till mötet där det bland annat arbetas med trygghetsfrågor. I nätverket ingår förutom länsstyrelsen, kommunala samordnare för folkhälso- och trygghetsfrågor, Högskolan i Halmstad, polisen och Region Halland. 


Vi informerade om Räddningstjänsten Väst och det breda uppdrag vi har fått från våra medlemskommuner. Vi berättade även om nätverket Trygg i Varberg som är upprättat under Folkhälso- och trygghetsrådet och som arbetar för ett trivsamt och tryggt Varberg med fokus på social hållbarhet. Demokratiforum för ungdomar, antilangning och arbete mot våld i nära relation var exempel som togs upp.


Nätverksmötena är ett bra forum för oss där vi får del av nyheter inom området och utbyta erfarenheter. Det är mycket intressant att få ta del av vad länsstyrelsen, Hallands övriga kommuner, polisen och Region Halland arbetar med och hur vi kan samordna oss och samverka i viktiga frågor.

   Produktion Cityweb