Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Missa inte brandsäkra ditt andra hem

Ett brandförlopp i en husvagn eller husbil är otroligt snabbt! På bara ett par minuter är det över och räddningstjänstens chans att rädda något är minimal. Som gäst på en camping är det viktigt att följa rådande säkerhetsföreskrifter och att ta eget ansvar för brandskyddet. 

Vi rekommenderar att ha en brandvarnare, en handbrandsläckare och en brandfilt även i husvagnen eller husbilen. Med dessa tre har du en möjlighet att ingripa tidigt, både hos dig själv och hos grannen. 

Då spridningsrisken är hög är det rekommenderade avståndet mellan två campingenheter fyra meter. Tänk också på att ställa upp din husvagn med dragkroken ut mot vägen så att den kan flyttas om det skulle brinna hos grannen. 

Är du osäker på något kan du alltid fråga campingpersonalen. Du kan också ladda ned broschyren Brandsäker camping här den kanske kan ge svar på någon fråga. 

Glöm inte att se efter var brandredskapen finns i närheten av din campingplats. Om olyckan skulle vara framme är det skönt att vara förberedd, all tid är värdefull tid! 

Läs mer om brandsäker camping på dinsakerhet.se Produktion Cityweb