Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Dagen efter Gorm

I dag, dagen efter stormen Gorm, blåser det fortfarande mycket och det ska fortsätta blåsa under dagen, dock i avtagande styrka. Vi uppmanar till försiktighet när man ska ge sig ut.


Det kan vara mycket lösa föremål som kan trilla ner från tak och röra sig över vägbanor och gångstråk. Räddningstjänsten Väst har bland annat fått in rapporter om nedfallna träd, uppehåll i strömförsörjningen och avblåsta tak men lyckligtvis inga inrapporterade personskador! Röjningsarbetet pågår.


Gällande strömförsörjningen så har vi fått inrapporterat att det är cirka 248 kända abonnenter som är utan el i Varbergs kommun, mestadels i Tångaberg. I Falkenbergs kommun är det cirka 800 hushåll som är utan el och det är framför allt i området kring Vessigebro. Elbolagen jobbar med att få igång strömförsörjningen. 


Räddningstjänsten Väst fortsätter att följa händelseutvecklingen under dagen. 

 
Vi vill också uppmana fastighetsägare att se över era fastigheter och säkra eventuella risker, som exempelvis lösa takpannor.


Håll dig även uppdaterad via Länsstyrelsen Hallands hemsida

Följ väderutvecklingen på SMHI:s hemsida

För information gällande kollektivtrafiken se 

Hallandstrafiken.se och Trafikverket.seBilden är tagen av Sanna och Lotta som jobbade natten i Trygghetsteam Norr. Det var mellan Skällinge och Nösslinge som träden hade blåst ner och blockerade hela vägbanan. 

Produktion Cityweb