Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Brandvarnardagen

En fungerande brandvarnare kan ge dig en extra minut när du verkligen behöver den. Brandvarnaren kan vara skillnaden mellan liv och död. När testade du din senast? 

I dag, den 1 december, är det Brandvarnardagen. Som namnet antyder är brandvarnaren i fokus. En brand växer fort och en fungerande brandvarnare kan ge dig tid att agera. Brandvarnaren larmar snabbt så att du kan släcka branden eller ta dig ut. Ett snabbt agerande kan vara helt avgörande och skillnaden mellan liv och död. Den där extra minuten kan ge dig tid att rädda livet, varna andra och påbörja släckning av branden. 

Testa din brandvarnare och byt batteri om det behövs. Kampanjen Aktiv mot brand har en gratis sms-tjänst som påminner dig om att testa din brandvarnare. Du väljer själv med vilket tidsintervall du vill ha påminnelsen. Anmäl dig på: skyddadigmotbrand.se 

Ha brandvarnare på varje våningsplan i din bostad. Placera brandvarnare i eller intill sovrum så du hör om det larmar när du sover. Placera även brandvarnare nära köket där det är vanligt att bränder startar. 

Vi rekommenderar att ha fungerande brandvarnare, brandfilt och handbrandsläckare (pulver) för ett skäligt brandskydd i hemmet. Antalet av respektive produkt beror på bostadens storlek. Har du frågor eller funderingar kring detta är du välkommen att kontakta oss på räddningstjänsten, vi hjälper dig gärna. 

Kontaktuppgifter:
Räddningstjänsten Väst 
010-219 30 00

Bli en hjälte du också! Testa din brandvarnare och skydda dig och de du tycker om mot brand!Produktion Cityweb