Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Urd drar fram

Urd viner utanför knuten och vindarna tilltar allt mer. Passa på att leta fram ficklampan och se efter extra batterier. En extra filt kan vara bra att ha nära tillhands. Ta fram värmeljus och stearinljus, de ger både ljus och värme. 

SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för stormbyar. Prognosen säger att kulmen inträffar senare i kväll, mellan 22:00 och 02:00. Vid klockan 21:00 spås vindstyrkan uppnå 25-29 m/s. Vid kusten kan det bli orkanbyar. Allmänheten uppmanas hålla sig inomhus mellan 20:00 och 04:00 i morgon bitti.

Definitionen för en klass 2 varning är: 
Vindbyar på minst 25 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. 

Fundera på om någon kan behöva lite extra hjälp, har du någon i din närhet som behöver det? Tänk på att hjälpa varandra då dina medmänniskor är en av de viktigaste tillgångarna vid en samhällsstörning. 

Räddningstjänsten Väst har samverkat med andra aktörer i länet och följer väderutvecklingen. På stationerna i Varberg och Falkenberg har bemanningen ökats något. Vi har dessutom fått stöd från Försvarsmakten i form av två bepansrade terrängfordon med personal, en är stationerad i Varberg och en i Falkenberg. 

Följ aktuellt väderläge via smhi.se

Produktion Cityweb