Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Räddningstjänsten Väst byter till Skype-telefoni

Onsdagen den 5 oktober byter vi tillsammans med Varbergs kommun ut dagens traditionella telefonilösning mot Skype-telefoni. Under arbetet med bytet kan det förekomma störningar som gör det svårt att komma fram via telefon. Vi ber om överseende med detta. 

I övrigt innebär bytet inga stora förändringar för dig som vill komma i kontakt med Räddningstjänsten Väst. Vi kommer att ha kvar vårt nummer 010-219 30 00 och du behöver inte ha Skype för att ringa till oss. Du kan ringa oss från din vanliga telefon precis som tidigare. Den enda tekniska skillnaden är att det inte längre kommer att tuta upptaget om personen du söker är i ett annat samtal. Istället kommer du att kopplas direkt till röstbrevlådan.

Smartare och effektivare
Den nya telefonilösningen har flera funktioner som ska göra det enklare att komma i kontakt med rätt person som jobbar hos oss. Telefonisystemet kommer exempelvis att vara ihop kopplat med de digitala kalendrarna. På så vis kommer Kommunsamordningscentralen (KSC) få bättre koll på vilka medarbetare som är tillgängliga för samtal och kan tala om när en person beräknas vara tillbaka efter ett möte. Du kommer också alltid att kunna lämna ett röstmeddelande och be personen du söker ringa upp.

Mer miljövänligt
Räddningstjänsten Västs medarbetare kommer också kunna jobba mer miljösmart. Skype har flera funktioner som underlättar resfria möten, exempelvis digitala möten med möjlighet att dela dokument och skärmbild över nätet. Detta gynnar såväl snabbare samarbete internt som utbyte med andra kommuner och myndigheter.

Tillgängliga även på språng
Bytet till Skype berör till största del de medarbetare som har datorn som främsta arbetsredskap. För denna grupp kommer datorn att vara den huvudsakliga telefonen. Men de flesta kommer även i fortsättningen att ha mobiltelefon för att vara tillgängliga även när de är på språng. Medarbetarna bestämmer själva om de vill svara i mobilen eller via Skype. Det ringer i båda enheterna samtidigt. 

Produktion Cityweb