Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Stor insatsövning för brandmännen i beredskap i Varberg

Under lördagsförmiddagen övar samtliga brandmän i beredskap i Varberg. Det är en större övning där man genomför en insats som berör flera olika moment, bland annat rökdykning med livräddning, dörrforcering, håltagning, IR-kamera (värmekamera), insatsledning, radiokommunikation samt fordonskunskap.

- Tanken är att vi ska använda oss av samtliga fordon som vi kan tänkas utnyttja på ”riktiga” larm och dess utrustning säger Andreas Johansson, brandman i beredskap i Varberg. Jag tillsammans med två kollegor har satt ihop ett scenario fortsätter Andreas där flera olika händelser sker samtidigt. I och med detta övas prioritering och samarbete mellan olika resurser och personal.

Fram till övningen startade i dag visste inte kollegorna hur scenariot såg ut som Andreas och hans kollegor satt ihop. Detta för att övningen skulle bli så verklighetstrogen som möjligt. Det är viktigt att vi övar ofta och tillsammans. Brandmännen i beredskap övar cirka 50 timmar om året för att upprätthåll kompetens och för att utvecklas inom yrket.  
Produktion Cityweb