Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Var rädd om vår personal!

Vid olyckor av olika slag är räddningspersonalens fokus att hjälpa de drabbade på ett snabbt och säkert sätt. Avspärrningar som görs vid olyckor är för att skydda de drabbade men också för att ge räddningspersonalen en säker arbetsmiljö. Vi ber er att respektera detta!


I veckan nåddes vi av beskedet att en brandman omkommit av sina skador efter en olycka vid en insats. Det som inte får hända har hänt.


Vid en olycksplats gör man avspärrningar för att säkra platsen och för att förhindra att situationen blir värre. De ska skydda de drabbade och samtidigt hindra att förbipasserande att se något obehagligt.


Våra kollegor vid Brandkåren i Kalmar har gjort en informativ och bra film, Visa hänsyn, som handlar om just det – visa hänsyn gentemot de drabbade, anhöriga och räddningspersonal.

 


I dag är det inte ovanligt att förbipasserande tar upp telefonen för att fotografera eller filma vid en olycksplats och sedan publicera klippet i sociala medier. Tänk efter – skulle du vilja att någon filmade eller fotograferade dig eller dina anhöriga om det var ni som var drabbade? Respektera de som skadats eller omkommit vid en olycka, visa hänsyn gentemot dem och deras anhöriga!


Läs mer om vad du ska göra som först på plats efter en olycka hos Din Säkerhet.

 

Var rädd om vår personal – de har familjer som väntar där hemma på dem efter avslutat arbetspass! Tack.

Produktion Cityweb