Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Glad och säker påsk

Påsken är på intågande och Räddningstjänsten Väst önskar alla en glad och säker påsk!

 

Var försiktig i trafiken

Var försiktigt om du ska ut på vägarna. Påsken är en av landets största trafikhelger, många tar bilen till släkt och vänner för att fira påsk. Tänk på att hålla hastighetsbegränsningarna och avstånd till nästa fordon men framför allt stressa inte. Ha koll på trafikläget på trafikverkets hemsida.


Påskeldar

Det är många som tänker tända påskeldar. Inga påskeldar behöver anmälas in till räddningstjänsten och därmed har vi ingen förteckning över de platser som dessa anordnas på. 


Vi vill dock påminna om försiktighet vid eldning. Eldning utomhus är alltid förknippat med risk för spridning av elden. Eldning sker ALLTID på egen risk och eget ansvar. Det är du som eldar som är ansvarig för eldningen och dess konsekvenser. Om eldningen inte sker på egen mark, krävs tillstånd från markägaren. Det är inte heller tillåtet att elda på kommunens mark. 

Läs mer under eldning.


Påskfyrverkerier

Planerar du ett påskfyrverkeri? Du vet väl att du måste vara 18 år för att få köpa, inneha eller använda fyrverkerier? Tänk på att var nykter, läs och följ bruksanvisningen och planera fyrverkeriet i dagsljus.


Se tio tips för ett säkrare fyrverkeri. Punkterna är sammanställda av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), polisen och Brandskyddsföreningen. Se även MSB:s informationsfilm här


Ha en riktigt skön påsk!


Produktion Cityweb