Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Anti tobak-kampanj 

I veckan besökte vår folkhälsoutvecklare gymnasieskolan i Falkenberg för att peppa ungdomarna till ett tobaksfritt leverne. Tillsammans med Elevhälsan berättade de om fördelarna med att vara tobaksfri, både ur ett hälsoperspektiv och även rent ekonomiskt. 

Under två dagar fanns Elevhälsan och Jennie, folkhälsoutvecklare, utanför matsalen för att prata med eleverna om tobakens konsekvenser. 
- Vi vill inte komma med pekpinnar utan istället trycka på fördelarna med att vara tobaksfri, berättar Jennie Wallin, folkhälsoutvecklare. 

Med sig hade de en lite utställning med tips och råd och "fimpsamlingar". 
- Om man röker ett paket om dagen i sex månader blir det denna fimpsamlingen, berättar Jennie och pekar på en behållare med många fimpar. 

Med sig hade de också en bruk med tjära för att påvisa mängden som kommer i kroppen. De berättade också om hur kroppen påverkas - hjärtat, blodcirkulationen och konditionen. Ekonomiskt är det minst sagt dyrt. 

För att bli tobaksfri kan eleverna vända sig till Elevhälsan för att få stöd. De rekommenderade även appen "Fimpaaa". Vill du läsa mer om appen kan du klicka här.  


Produktion Cityweb