Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Frivillig insatsperson i Älvsered 

Inom kort startar  "Frivillig insatsperson i Älvsered". Syftet är att öka tryggheten för invånarna i området. 

Ni har kunnat läsa om Frivillig insatsperson i Glommen, Dagsås och Sibbarp tidigare på vår sida. Projektet innebär att ett antal personer, nu i Älvsered utbildas för att kunna hantera och agera vid en oönskad händelse. Utbildningen innehåller delar som brand, sjukdomsfall, drunkning och trafikolycka. 

För att begränsa skador vid exempelvis en brand gäller det agera snabbt och vid ett sjukdomsfall kan minuter rädda liv - det handlar om att hindra, bryta eller fördröja ett händelseförlopp i väntan på räddningstjänsten. Ett av våra mål är att korta responstiden, alltså att ge de drabbade hjälp snabbare. Genom att samverka med andra, i detta fallet Älvsereds Byalag kan drabbade på orten få hjälp snabbare i väntan på att räddningstjänstens styrka kommer på plats. 

Läs mer om Frivillig insatsperson här. 
Se informationsfoldern som gått ut till de som bor i Älvsered. 

Utbildning
Bor du i Älvsered och tycker detta låter intressant? Anmäl dig till utbildningen den 28 oktober klockan 9-15 på räddningsstationen i Falkenberg.
Anmälan sker till rvast@rvast.seFör att kunna delta måste du vara myndig och bo i Älsered eller i dess direkta närhet (innanför cirkeln på kartan intill). 
Produktion Cityweb