Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Linda söker kollegor i Trygghetsteamet

Just nu rekryterar vi sommarvikarier till våra Trygghetsteam i Varberg och Falkenberg. Vi söker dig som är undersköterska eller som har annan vårderfarenhet. Möt Linda, en av våra undersköterskor som arbetar på nätterna. 

Lagom tills vi som arbetar dagtid börjar samla ihop oss för kvällen, kanske fixa i ordning inför morgondagen, förbereder Linda sig för att åka till jobbet. Klockan 21 startar arbetspasset och pågår fram till 07:00 på morgonen. I nattpatrullen arbetar de alltid två och två tillsammans. Arbetsuppgifterna under natten är varierande, men främst traditionell hemtjänst. Linda och hennes kollegor åker hem till kunder som trygghetslarm och hjälper dem med olika saker, det kan vara toalettbesök, att vända någon i sängen, titta till någon eller kanske ge medicin. 

Vad är det bästa med ditt jobb Linda? 
- Det är att träffa alla människor! Sen gillar jag att jobbet i sig är fritt, det är frihet under ansvar. 

Vilka egenskaper skulle du säga är bra att ha för jobbet? 
- Att vara stresstålig och trygg i sig själv, inte hetsa upp sig utan vara lugn och metodisk. Vi vet ju trots allt inte vad vi möter när vi kommer hem till en kund som larmat.  

Ibland är det akuta insatser, om någon trillat eller larmat för att de behöver hjälp. Sedan drygt ett år tillbaka är undersköterskorna i Trygghetsteamen dessutom utbildade för att kunna verka i rollen som första insatsperson. De ska kunna göra en första insats, vid bland annat trafikolycka, brand och sjukdomsfall, i väntan på att räddningstjänsten kommer till platsen. När SOS Alarm ser att en patrull från Trygghetsteamet är närmre en händelse än räddningstjänsten larmas de också för att kunna ge de drabbade hjälp snabbare. Detta är ett led i att räddningstjänsten har som mål att korta responstiderna och ge de drabbade hjälp tidigare. 

Under årens lopp har nattpatrullerna varit med om en del, de har bland annat samlat ihop kossor på rymmen och plåstrat om cyklister som kört omkull. Vi brukar säga att de är våra ögon i natten, de bidrar till trygghet och har koll på vad som händer i kommunerna när vi som arbetar dagtid sover gott. 

Vem skulle du rekommendera att söka en tjänst i Trygghetsteamet? 
- Någon som vill prova något nytt! Vi är ett gott gäng som har roligt tillsammans, avslutar Linda. 

Det kanske är dig vi söker? Läs mer om tjänsterna här


Linda och hennes kollega Peter pratar ihop sig innan arbetspasset drar igång. 
Produktion Cityweb