Textstorlek A
Normal textstorlek
A
Större textstorlek
A
Störst textstorlek

Grannsamverkan 

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Det är ett bra sätt att minska risken för inbrott och för att öka tryggheten och trivsel i området.


Grannsamverkan är ett effektivt, beprövat sätt att i samarbete med polis och räddningstjänst minska brott, olyckor och störningar där du bor. Grannsamverkan är lika motiverat i flerfamiljshus som i villaområden, i stan som på landet, där du bor permanent som där du har ditt fritidshus. 


Vi på Räddningstjänsten Väst samarbetar med polisen i många frågor, bland annat när det gäller grannsamverkan. Grannsamverkan är ett led i att förebygga bostadsinbrott genom ökad vaksamhet i närområdet samt ökad kunskap om förebyggande åtgärder. Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.


Grannsamverkan är en metod som bygger på ett samarbete mellan de boende och polisen. Den som vill starta Grannsamverkan i sittbostadsområde kontaktar först sina grannar och stämmer av intresset. Därefter kontaktas den lokala polisen för uppstart av Grannsamverkansområdet. En kontaktperson utses i området som är länken mellan de boende och polis. Läs mer om grannsamverkan här


Kontaktuppgifter till din lokala samordnare hos polisen för Grannsamverkan 

Polisen Varberg:
Linda Edman
010-566 02 68 
linda.edman@polisen.se

Polisen Falkenberg:
Anneli Svensson
010-566 00 25
anneli.svensson@polisen.se
Produktion Cityweb